16 Yaşındaki Kıza Sokak Ortasında Dehşet

Doğu Londra'nın en işlek caddelerinden birinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 16 yaşındaki kız, arkasından sessizce gelen adamın şiddetli saldırısına maruz kaldı.
İngiltere Londra 


Genç kızın arkasından sessizce gelen ve kızı tek yumruk ile yere seren adam güvenlik kamerasınca kaydedildi. Başına yediği sert yumrukla şuurunu kaybeden kız ise sağlık ekiplerinin olay yerine geldiği ana kadar hareketsiz yattı. Maruz kaldığı darbe ve düşerken yere başını çarpmasından dolayı ezikler ve alnında açılmalar olan kız, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Genç kız bir süre sonra taburcu edilirken, adamın neden böyle bir şey yaptığı öğrenilemedi.

DÜŞÜNDÜREN GÖRÜNTÜ

Ancak bu görüntüler dünyanın en kalabalık ve köklü metropollerinden Londra'nın güvenilirliğinin düştüğü seviyeyi özetliyor.

Türkiye'de MOBESE olarak bilinen elektronik gözlem sistemlerinin hem teknik hem de sayı bakımından üstün olduğu Londra'da bu teknolojinin özellikle banliyö semtlerinde gerçekleşen şiddet eylemleri için artık caydırıcı bir unsur olmadığı çok açık. İngiltere şimdi, CCTV olarak adlandırılan ve sayıları 2012 yılı itibarıyla 500 bin'i bulan Londra güvenlik görüntüleme sistemlerinin işe yararlılığını tartışıyor.



21 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı