Yaşlı Hırsız Güvenlik Kamerasına Yakalandı

Bahçelievler ' de bir telefon dükkanına giren yaşlı adam, cep telefonu çalarken güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Fevzi Çakmak 


Şirinevler Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir telefon dükkanında meydana gelen olay kameralara şöyle yansıdı; 60 yaşlarında sakallı bir adam iş yerine giriyor. Normal müşteri gibi davranan hırsız, işyeri sahibi Aytaç Perinçek ' e telefon almak istediğini belirtiyor. Bir müddet işyeri sahibi ile sohbet eden yaşlı hırsız, daha sonra Perinçek ' ten kendisine çay söylemesini istiyor. İşyeri sahibinin güvenini kazanarak dışarı çıkmasını sağlayan hırsız, bir müddet işyerinin kapısının önünde bekliyor. Hırsız, her şeyin yolunda gittiğini anlaması üzerine, vitrindeki yaklaşık 800 liralık telefonu alarak yerine hurda bir telefon bırakıyor. Çaldığı telefonu cebine koyan hırsız, hiçbir şey olmamış gibi tekrar kapı önünde işyeri sahibinin gelmesini bekliyor. Dükkanına dönen iş yeri sahibi herhangi bir şeyden şüphelenmeyerek satın alma kontratı imzalıyor. Hırsız çaldığı cep telefonu ile daha sonra iş yerinden ayrılıyor.

İşyeri sahibi Perinçek, yaklaşık 20 gün önce de bir hırsızlık olayının yaşandığını ve yine aynı kişiden şüphelendiğini belirterek, “ Hırsız gittikten sonra ben vitrinleri inceledim. Telefonun çalındığını anladığım an güvenlik kameralarına baktım. Adamın elinde dini içerikli kitaplar olduğu için hiç şüphelenmedim. Sonra telefonu çalan kişi o olduğunu anladım. Polise şikayet ettim, inşallah yakalanır” dedi.
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı