Uyuşturucuyla Mücadelede Annelere Eğitim

İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ' Gülümseyen Gözler ' projesi ve proje kapsamında gösterime sunulan ' Yaşa(t)mak ' isimli tiyatro oyunu Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi ' nde Konaklı izciler ve izci annelerine gösterildi. Uyuşturucu, sigara, alkol ve madde bağımlılığını içeren konusuyla doğruyu ve yanlışı gözler önüne seren oyun Mavi Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi.
Selahattin Akçiçek Konaklı Uyuşturucu Hakan Tartan Emniyet Müdürlüğü 


Alper Akdeniz ve Mustafa Yücel ' in birlikte yazdığı, iki ay önce prömiyeri yapılan oyun bugüne kadar 10 bin kişiye ulaştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte uyuşturucu ile mücadelede el ele verdiklerini söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Bağımlılık yaratan maddelerle ilgili annelerin de dikkatini çekmek istedik. O nedenle bu oyunumuza anneleri davet ettik. Amacımız uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda anneleri bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak. Çocuklarının kiminle arkadaşlık yaptığına annelerin çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çocuklarımız yanlış arkadaşlıkların kurbanı olmasın. Yapılan araştırmalar madde bağımlılığında en büyük riskin arkadaş ortamı olduğunu göstermiştir” dedi.
Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Mehmet Erikoğlu, maddeyle mücadelede en etkili yöntemin ailelerin bilinçlendirilmesinden geçtiğinin altını çizerek, “Tecrübelerime dayanarak, birbirleriyle konuşabilen aile bireyleri, seven, birbirine bağlı ailelerde bu tür sorunlar hiçbir zaman görülmüyor. Aile bağları ne kadar güçlü olursa madde bağımlılığı da o kadar azalır. Sevginin dolduramayacağı boşluk yoktur. Sevgiyle büyüyen her birey daha güçlü yarınların teminatıdır” diye konuştu.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı