Transseksükel Öyküden Tazminat Davası

Bursa'da evli olduğu halde kocasıyla ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü özel güvenlikçi kadın hakkında 50 bin liralık tazminat davası açan transseksüel Öykü, mücadelesini Türkiye'deki aldatılan kadınlar için verdiğini söyledi.
Tazminat Davası 


2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kendisiyle evli olduğunu bildiği halde kocası M.Ö. ile ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü özel güvenlikçi A.Y. hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açan Öykü Özen'nin davasının görülmesine başlandı.

Davacı Öykü Özen, bugünkü ilk duruşmada mahkemeye davalı A.Y.'nin kocası M.Ö. ile çekilmiş ve sosyal paylaşım sitesine yüklenen fotoğraflarını, birlikte tuttukları evin kira sözleşmesini, kocası M.Ö.'nün cep telefonundaki samimi fotoğrafları aldatılmasının delili olarak mahkemeye sundu.

Cinsiyet değiştirerek evlendiği kocası M.Ö. ile boşanma davasının sürdüğünü ifade eden transseksüel Öykü Özen, ' Ben sizin mahkemenizin verdiği kararla cinsiyet değiştirerek kadın oldum. 7 Temmuz 2007'de M.Ö. ile evlendim. Davalı, kocamın benimle evli olduğunu bile bile onunla ilişkiye girmiştir. Aldatıldığımı anlayınca çok zor günler geçirdim. Kadın ya da erkek evlilik dışı bir ilişki yaşıyorsa bunun bedeline katlanmak zorundadır. Bu davamın Türkiye'de benim durumumda olan aldatılmış tüm kadınlara örnek olmasını istiyorum. 1 liralık tazminat alsam dahi önemli. Evli olan birinin bu tür bir ilişkisini ahlaki değerlerime ve kişiliğime aykırı bulduğum için zaten eşimden boşanacağım. Bu boşanma davamız da sürüyor ' dedi.

DAVALI ÖZEL GÜVENLİKÇİ İDDİALARI YALANLADI

Duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan davalı A.Y.'nin ise mahkemeye yazılı bir dilekçe verdiği belirtildi. Güvenlikçi A.Y.'nin yazılı savunmasında, davacının kocası M.Ö. ile bir ilişkisi olmadığını, çocukluk arkadaşı olduklarını ve ailece görüştüklerini belirttiği ifade edildi.

5 yıl önce Özen'in cinsiyet değiştirmesine hükmeden 2. Asliye Hukuk Mahkamesi, duruşmayı davacı Öykü Özen ile kocası hakkındaki boşanma davasını incelemek üzere erteledi.
25 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı