Soygun Girişimi Kameralara Böyle Yansıdı

Diyarbakır'da dün öğlen saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Gaziler PTT'yi soymaya kalkışan silahlı soyguncu olaydan 10 dakika sonra kıskıvrak yakalandı.
Emniyet Müdürü Ptt Soygun Girişimi Silahlı Soygun 


Dün Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Gaziler PTT'ye gelen yüzü maskeli silahlı soyguncu elindeki silahı PTT görevlisi bayana doğrultarak uzattığı poşete para doldurmasını istedi. PTT görevlisinin adamı oyalamaya çalışması sırasında A.G. isimli zanlının silahı tutukluk yapınca soygunu gerçekleştiremeden hemen PTT şubesinden koşarak uzaklaştı. Olayın polise bildirilmesinin hemen ardından civarda zanlıyı arayan polisler 10 dakika içerisinde A.G.'yi silahı ile birlikte kıs kıvrak yakaladı. A.G. çocuğuna ait eldiveni takarak geldiği soygunu gerçekleştiremezken, alınan ifadesinde tefecilere olan borcu nedeniyle soygun girişiminde bulunduğu öğrenildi. 55 bin TL defecilerden borç alan A.G. bugüne kadar tefecilere 85 bin TL ödeme yaptığı ve bir arabısınıda elinden almasına rağmen 185 bin TL hala borcu bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğünde basına açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ' İlimiz Haber Merkezinin, 20 Nisan 2012 günü saat: 11.40 sıralarında idaremiz Kayapınar ilçesi Gaziler PTT Şubesinde ' Silahlı soygun ' olduğu yönünde anons etmesi üzerine, görevli ekiplerimiz seri şekilde olay yerine sevk edilmiştir. Ekipler; şahsın kaçış istikameti baz alınarak, dar bölge uygulamasına geçirilmiş, kaçabilecekleri tüm alternatif yollar tutulmuş, şahsa ait eşkal bilgileri anons edilmek suretiyle tüm ekiplere iletilmiş ve etrafı çevrelenen dar bölge içerisinde eşkaller üzerinde çalışılmaya başlanılmıştır. Olay yerine ilk intikal ekibin verdiği bilgiler neticesi şüpheli şahsın Demirok Camisi istikametine doğru kaçtığı bildirilmiş, bu bölge tüm resmi ve sivil ekiplerimizce çevrelenerek, silahlı soygunu gerçekleştiren şahıs, Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanmıştır. Şüpheli şahıs üzerinde yapılan aramalarda; 1 adet Ruhsatsız Tabanca, 1 adet Şarjör, 5 adet Fişek, 1 adet Siyah renkli Maske, 1 adet Eldiven elde edilmiş, yürütülen tahkikat sonrası şüpheli şahıs Adli Mercilere sevk edilmiştir ' dedi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, zanlının ifadesinde tefecilerden para aldığını doğruladığı ve şahıslardan şikayetçi olduğunu belirterek ' Zanlı tefeciler'den 55 bin lira borç almış ve bugüne kadar 85 bin TL ile birde arabasını vermesine rağmen 185 bin TL borcu hala duruyormuş. Zanlı son çare olarak soygun girişiminde bulunmuş ama olaydan 10 dakika sonra yakalanmıştır. Biz vatandaşlarımızdan bu tür tefecileri bize bildirip şikayetçi olmalarını istiyoruz. Aksi taktirde ben bunca yıllık polislik görevimde tefecierin eline düşüpte kurtulanı görmedim. İliğine kadar insanı kurutuyorlar ' diyerek vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Müdür Sağlam, zanlı A.G.'yi yakalayan 4 polis memuruna ise çeşitli hediyeler vererek tebrik etti.
21 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı