Otogarda kan davası cinayeti

Yakutiye ilçesi Çiftlik Mahallesi'ndeki şehirlerarası Erzurum otogarında otobüslerin park edildiği peron yakınında bekleyen Melik Kurt'un (44), yanına yaklaşan Enis A. tarafından tabanca ile vurulmasının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.
Kan Davası İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü 


Soruşturma çerçevesinde araştırma yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otogardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncemeler sonucu Kurt'un, Enis A. tarafından tabanca ile vurulma anının da yer aldığı görüntülere ulaşıldı. Görüntülerin detaylı incelenmesi sonucu, saldırgan Enis A'nın olay öncesi otogarın peron kısmına gelip bir süre burada bekleyen Kurt'u takip ettiği gözlendi.

Zaman zaman da telefonla konuştuğu saptanan Enis A'nın olay sırasında ise arkasından koştuğu Kurt'u önce montunun iç cebinden çıkardığı tabanca ile sırtından vurarak yere düşürdüğü, ardından da kafasına birkaç el ateş açarak öldürdüğü görüldü.

Enis A'nın çevredekilerin endişeli anlar yaşadığı saldırı sonrası ise koşarak otogardan kaçması görüntülere yansıdı.

Görüntülerde ayrıca otogara ağabeyiyle birlikte cinayetten yaklaşık iki saat önce gelen zanlının, belindeki tabancayı x-ray cihazından ve özel güvenlik görevlisinin kontrolünden çok rahat bir şekilde geçirdiği, daha sonra da hasmına kurşun yağdırdığı yansıdı.

Olay sonrası görgü tanıklarının ihbarıyla harekete geçen Asayiş ve Özel Harekat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce otogar yakınındaki arazide yakalanan Enis A. ve ağabeyi Fehim A'nın da polisteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolü sonrası Erzurum Adliyesine sevk edildi.

İki zanlı da 'planlı tasarımlı kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevine gönderildi.
7 Mart 2017 Salı günü yayınlandı