Ölmek İsteyen Kadını Komiser Hayata Döndürdü!

Adana'da eşiyle tartıştıktan sonra nehre atlayan genç kadın, sudan çıkartıldıktan sonra bir komiser tarafından suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürüldü.
İntihar Seyhan Nehri Polis Polis Merkezi 


Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Fatma Demirel (32) eşi İsa Demirel (35) ile ekonomik nedenlerden dolayı tartışınca evden çıkıp Seyhan Nehri kıyısına geldi. Demirel burada bir süre düşündükten sonra terliklerini çıkartıp nehre atladı. Bu sırada motosikletiyle nehrin kenarına gelip sigara içen Uğur Büyükaslan kadının atladığını görünce suya doğru koştu. Büyükaslan, genç kadın suya batıp çıkarken onu kurtarmak için mücadele etmeye başladı. Büyükaslan elini uzattı ancak kadın tutamadı. Kadın bu esnada suya batıp çıktığı için su yutuyordu.

Büyükaslan kadını kurtarmak için bu kez de üzerindeki montunu çıkartıp kadına doğru uzatarak tutmasını istedi. Kadın güçlükle montu tuttu. Büyükaslan hemen kadını kıyıya doğru çekerek nehirden çıkardı. Ancak kadın karaya çıkınca yuttuğu suyun da etkisiyle kendinden geçti. Haber verilmesi üzerine olay yerine Erdoğan Çıtak Yarbaşı Polis Merkezi ekipleri geldi. Komiser Müslüm Aras genç kadını görünce hava yağmurlu olduğu için hemen şemsiyesini açıp üzerine tuttu. Daha sonra üzerindeki montu çıkartıp kadının daha fazla üşümemesi için mücadele etti. Komiser Aras kazağını da çıkartıp kadının üzerine örttü.

Komiser ve polisler kadın kendine gelmeyip nefes alamaz hale gelince
müdahale etmek zorunda kaldı. Komiser önce kadını yan çevirdi ancak kadın yine kendine gelmedi. Bunun üzerine komiser kadına suni teneffüs ardından da kalp masajı yaptı. Genç kadın komiserin bu mücadelesi sonrası kendine gelerek nefes almaya başladı.

Bu arada, sağlık ekipleri de olay yerine ulaştı. Genç kadın hemen sedye ile ambulansa götürülüp Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadın hastanede tedavi altına alınırken yapılan erken müdahale sayesinde hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Genç kadını atladığı nehirden çıkaran Uğur Büyükaslan ise yaşadığı olayı şöyle anlattı:
' Nehir kenarında durup sigara içiyordum suyun kenarına geldi atladığını gördüm, hemen nehrin kenarına gidip montumu çıkartıp ona uzatarak tutmasını söyledim. O tutunca da ben çekip çıkardım. '
15 Mart 2016 Salı günü yayınlandı