Muğla'da İtfaiyenin Hortumları Karışınca Ev Tamamen Yandı

Muğla ' nın menteşe ilçesi Muğla-Denizli karayolu üzerindeki bir evde çıkan yangında, ahır olarak kullanılan bölüm tamamen yandı.
Ormana Büyükşehir Belediyesi 


Edinilen bilgiye göre, gece saat 23.00 sıralarında henüz çıkış nedeni tespit edilemeyen sebepten dolayı ahşap evde yangın çıktı. Çıkan yangına ilk müdahaleyi Muğla Orman bölge Müdürlüğü ' ne ait arazöz müdahale etti. Vatandaşların Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bilgi vermesi sonrası olay yerine 3 itfaiye ile yangına müdahale edildi. Orman Bölge Müdürlüğü ' nden iki arazöz ve bir acil müdahale aracı daha gelerek yaklaşık 2 saatlik bir müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ' ne ait İtfaiyelerin olay yerinde hortumlarının karışması üzerine itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte gecikince vatandaşların tepkisi geldi. Vatandaşlar, “Önce itfaiyeyi aradık. Fakat Ormana ait arazözler olay yerine daha önce geldi. Eğer arazöz olmasıydı, ahır olarak kullanılan binanın bitişiğinde bulunan ve içinde insanların oturduğu ev yanacaktı” dediler.

Olay yerine gelen jandarma yangın çıkış nedenini araştırırken, 2 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangın sonrası ahşap ev tamamen yandı. Kullanılan evde kalan vatandaşların ise yangın sonrası evden tahliye edildikleri öğrenildi.
10 Temmuz 2014 Perşembe günü yayınlandı