Muğla'da AKUT, Sahil Güvenlik, Polis Ve 112 Ekiplerinin Ortak Operasyonu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çaldığı araçla uçurumdan yuvarlanan şahsı kurtarmak için AKUT, Sahil Güvenlik, Polis ve 112 ekipleri seferber oldu.İçmeler Beldesi'nde bir işyeri önünde park halinde ve kontak anahtarı üzerinde olan 48 DZ 586 plakalı otomobili alarak kaçan 23 yaşındaki Ü.T, polisten kaçarken kaza yaptı ve yoldan 30 metre aşağıya yuvarlandı. Hurdaya dönen araçtan sağ çıkan Ü.T, yaya olarak yaklaşık 500 metre kaçtıktan sonra peşindeki polislerden kurtulmak isterken uçuruma yuvarlandı, karadan ve denizden ulaşmanın güç olduğu bir yerde çalılara takılı kaldı.
İçmeler Yat Limanı Devlet Hastanesi Sahil Güvenlik 


Beldede hediyelik eşya ticareti yapan Engin Demirezen, babasına ait otomobille, yaklaşık 30 kilo gümüşü iş yerine getirdi. Demirezen otomobili iş yerinin önüne park ederek gümüşleri dükkana taşıdı. Bu sırada Ü.T, aracın kontak anahtarını üzerinde görünce aniden araca bindi ve çalıştırarak kaçtı. Demirezen hemen polisi aradı. Beldeye yönlendirilen polis ekipleri kısa sürede aracı takibe aldı. Takip edildiğini anlayan Ü.T'nin kullandığı araç, Köy Hizmetleri Kampı yakınlarında kontrolden çıktı, önce telefon direğini devirdi, ardından da yol kenarındaki istinat duvarını aşarak 30 metre yükseklikten aşağı düştü. Denize düşmesine 2 metre kala duran ve hurdaya dönen araçtan kalçası kırık olarak kurtulan Takılıoğlu, yaya olarak polislerden kaçmaya çalışırken, yaklaşık 500 metre sonra bu defa kendisi Aşıklar Tepesi mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Takılıoğlu, yine denize bir kaç metre mesafede çalılıklara takılı kaldı. Karadan ve denizden ulaşımın güç olduğu bölgede mahsur kalan Ü.T'yi kurtarmak için polisin yanı sıra AKUT ekipleri de geldi. Teknelerin yanaşamadığı bir yerde olan şahsın kurtarılması için Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istendi. Olay yerine gelen Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait küçük bir zodyak bot, AKUT tarafından bulunduğu yerden kurtarılan Takılıoğlu'nu İçmeler Yat Limanı'na getirdi. Takılıoğlu, burada hazır bulunan ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Takılıoğlu'nun, hurdaya dönen araçla yaptığı kaza sırasında kalçasında kırık olduğu ve bu durumdayken 500 metre kaçtığı öğrenildi.

Araç sahibi Engin Demirezen, şahsı tanımadığını beliterek, ' Yaklaşık 30 kilo gümüşle iş yerime geldim ve arabayı işyerimin önüne parkettim. Gümüşleri indirdim, arabanın anahtarı üzerindeydi. Bir anda birinin arabaya bindiğini ve çalıştırarak hızla kaçtığını ve sağa - sola çarptığını gördüm, polisi aradım. Yapılan takip sonucunda aracı hurda halinde, şahsı da yaralı olarak gördüm ' dedi.

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı