Mudanya'da 35 Köpek Zehirlenerek Öldürüldü

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 35 tane köpek zehirlenerek öldürüldü. Kulaklarında küpe bulunan kısırlaştırılmış ve aşısı yapılmış hayvanların katledilmesi hayvanseverlerin tepkisine sebep oldu. Evsiz Hayvanlar Dernek Başkanı Mefaret Özmez, ' Bunu yapanlar insan olamaz. Katledilen köpekler arasında yavrular ve yavrularını sütle besleyen anne köpekler var. Katlettikleri hayvanların büyük kısmını da traktörle götürmüşler ' dedi.
Hayvan Barınağı Büyükşehir Belediyesi Allah Hayvan Dernek Başkanı 


Mudanya'nın Çepni köyünde ormanlık alanda çok sayıda köpek ölüsünü görenler hemen hayvanseverleri aradı. Mudanya'da Büyükşehir desteğiyle kurduğu Evsiz Hayvan Barınağı'nda 800 köpeğe bakan Dernek Başkanı Mefaret Özmez gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Çepni ile Işıklı köyü arasındaki ormanlık alanda 5 tane köpek ölüsü bulduklarını anlatan Dernek Başkanı Mefaret Özmez, ' Biz gelmeden 30 tane köpeği traktörle kaçırmışlar. Zehirle öldürdükleri ortada. Bu hayvanlardan ne istediler. Belediyenin topladığı köpekler kısırlaştırılır aşıları yapılır, küpeleri takılır ve doğaya salınır. Biz zaten kötü huylu saldırgan köpekleri barınaktan dışarı çıkartmıyoruz. Mudanya'daki köpekler için belediyenin yaptığı yem matikler var. Buralardan mama yiyerek su içiyorlar. Bu köpeklerin kimseye zararı yoktu. Neden öldürdüler anlayamadık ' dedi.

Köpekleri öldüren kişilere de çağrı yapan Mefaret Özmez, ' Kim köpeklerden rahatsızlık duyuyorsa, beni arasın. Gelip hepsini alırım. Çünkü benim barınağımda 800 tane köpek var. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle çok güzel hizmetler yapıyoruz. Bu işi köylülerin yapmasından şüphe ediyoruz. Zehirle öldürülmüşler. Daha 1,5 aylık yavru köpekler var. Bebeklerini sütten kesmemiş anne köpekler var. Bu katliamı yapanlarda hiç mi Allah korkusu yok. Biz gelmeden de traktörle 30 tane köpeğin ölüsünü taşımışlar ' diye konuştu.

Mudanya Veteriner İşleri Müdürü Şükriye Çelikkollu da hayvanseverlerin haber vermesiyle olay yerine geldi. Böyle bir olaya anlam veremediğini anlatan Çelikkollu, ' Biz Mudanya Belediyesi olarak hayvanlara ve hayvan dostlarına destek veriyoruz. Topladığımız hayvanları kısırlaştırıp aşılayıp küpe taktıktan sonra doğaya salıyoruz. Bir kısmına da barınakta bakıyoruz. Doğadaki hayvanlar mağdur olmaması için 2 tane yem matik cihazı aldık. Güneş enerjisiyle çalışan otomotik cihazlar belirli sürelerde kaplara su ve kuru mama bırakıyor. Önümüzdeki günlerde 2 tane yem matik cihazını daha devreye alacağız. Biz zaten doğaya salınmayacak huydaki köpeklere barınaklarda sahip çıkıyoruz. Köpeklerin öldürülmesi tamamen yanlış bir davranış. Bu gibi şikayetlerde vatandaşlar bize ulaşsınlar. Böyle bir katliama kalkan kişilere de cezai yaptırım uygulanıyor ' şeklinde konuştu.
30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı