Metro Yönetim Kurulu Başkanı taciz olayıyla ilgili konuştu

Muavinin bireysel otobüs sahibinin seçmiş olduğu bir personel olduğunu hatırlatan Öztürk, 6 aydır görev yapan muavin ve kaptanın şirketle ilişiğinin kesildiğini açıkladı.
Hasan Yılmaz Türkiye Metro Turizm Mustafa Yıldırım Antalya 


Metro Turizm, Antalya'da yeni aldığı 100 yeni otobüsün teslimatı için tanıtım etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe, Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk, Metro Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, Metro Turizm Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Şenol Ayyıldız, Antalya Bölge İşletmecisi Hasan Yılmaz, Ömer Bulut, TEMSA Satış Direktörü Murat Anıl ve davetliler katıldı.

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Öztürk, “100 araçlık yeni filo yatırımlarımız ve bölgesel yapılanmalarımız doğrultusunda başta Antalya ve Akdeniz bölgesi olacak şekilde tüm bölgelerimizde atılımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

“YAŞANILAN OLAY ÇOK ÜZÜCÜ, ASLINDA BU TOPLUMSAL BİR SORUN”

Muğla'dan İstanbul'a giden üniversite öğrencisi C.D.'ye uyuduğu sırada iddiaya göre otobüs muavini G.G.'nin cinsel tacizde bulunmasını da değerlendiren Öztürk, “Bu olay hakkında bir kadın olarak neler hissettiğimi paylaşmak istiyorum. Yaşanılan olay çok üzücü, aslında bu toplumsal bir sorun. Türkiye'de otobüste, minibüste ve takside, yolda yürürken caddede sokakta her yerde başınıza gelebilecek olan bu tehlike hissettiğimiz bir durum. Çok üzücü bir durum. Böyle bir durumda firmamızın bulaşmış olmasından dolayı son derece üzgünüm” dedi

“OLAYIN BÜYÜK YANKI BULMASINDA SONUNA KADAR ARKADASINDAYIM”

Olayın medyada çok büyük yankı bulduğunu da söyleyen Öztürk, “Bir kadının yaşadığı olayın büyük yankı bulmasının sonuna kadar arkasındayım. Eleştirdiğim tek taraf, bir kadını savunurken bir başka kadını yani beni sözlü taciz etmek ne kadar doğrudur? Tepki olması gerektiğini düşünüyorum ama tepkinin bu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tepkinin kurumumuza gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hep beraber kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bakanlıklarımızdan bu konuda destek istiyoruz. Bu konuda öncülük etmeye hazırım” diye konuştu.

“GERÇEKLEŞTİREN ŞAHISTAN DA ŞİKAYETÇİ OLDUK”

Karayolu taşımacılığında otobüs sektörünün eğitime en fazla ihtiyaç duyan sektör olduğunu aktaran Öztürk, “Biz bir sürü sektörün dışlamış olduğu insanları birazcık olsun elimizdeki imkanlar ile eğiterek, bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu Metro Akademi olarak yapıyoruz. Bu konuda dersimizi aldık ve destek bekliyoruz. Mağdur bayan arkadaşımız ile iletişime geçtik. Kendisine her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağız. Kendisi ile iletişim halindeyiz. Bu üzücü olayı gerçekleştiren şahıstan da şikayetçi olduk. Olay yargıda. Temennim Türkiye'de bundan sonra böyle olayların yaşanmamasıdır. Bu işlerin eğitilmesini istiyoruz” dedi.

“6 AYDIR BİZİMLE ÇALIŞIYORDU”

Olayı gerçekleştiren G.G.'nin kendilerinin personeli olmadığını savunan Öztürk, “Şahıs bireysel otobüs sahibinin seçmiş olduğu bir personeldir. 6 aydır bizimle çalışıyordu. Olay sonrası hem muavinin işine son verdik hem de otobüsü sistemden düşürdük. Kaptan da otobüs de çalışmıyor” dedi.

29 Mayıs 2016 Pazar günü yayınlandı