Maskeli Ve Silahlı Kuyumcu Soygunu Kamerada

İstanbul ' da kar maskeli ve silahlı hırsızlık şebekesi 10 gün içinde 3 ayrı kuyumcuyu soydu. Soygun anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, çaldıkları altınlarla Antalya ' da eğlenen zanlılar, kavgaya karışında yakayı ele verdi.
Soygun Bahçelievler 


Yüzleri kar maskeli 4 kişi, 22 Temmuz 2014 tarihinde saat 10.30 sıralarında Küçükçekmece ' de bir kuyumcu dükkanına girdi. Zanlılar ellerindeki silahlarla kuyumcu dükkanı sahibini etkisiz hale getirdikten sonra gerçekleştirdikleri soygunda 270 bin TL değerinde altını torbalara doldurarak olay yerinden kaçtılar. Soygun anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde kar maskeli kişinin elinde silahla dükkana gördüğü görülüyor. Acemi davranışlar sergileyen zanlı başındaki şapkayı da yere düşürüyor. Çevrede bulunan vatandaşların durumu fark edince panik halinde kaçtıkları anlar da görüntülere yansıyor. İçeri giren yüzleri kar maskeli 4 kişi içerdeki bir kadın ve bir erkeği silahla etkisiz hale getirdikten sonra altınları beyaz bir torbaya doldurup olay yerinden uzaklaşıyor.

Yine yüzleri kar maskeli 4 şahıs bu sefer güpegündüz Bahçelievler ' de bir iş yerine girdi. Zanlılar, 1 Ağustos 2014 tarihinde saat 14.00 sıralarında iş yerini silahla basarak 3 kilo altın çaldı. Üçünde uzun namlulu, birinde tabanca bulunan 4 şahıs işyerindeki çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra aldıkları altınlarla olay yerinden kaçtı.

Ayrıca Küçükçekmece ilçesinde 2 Ağustos saat 13.45 sıralarında Y. Kuyumculuk adlı iş yerine giren yine yüzleri kar maskeli aynı kişiler olduğu belirlenen 5 şahıs silah ile çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra 6 kilo altın alarak kayıplara karıştı
.
Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı ekiplerin olay faillerini yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından şüphelilerin olayda kullandıkları otomobil tespit edildi. Buradan şüphelilerin eşkâline ulaşan polis ekipleri Türkiye genelinde eşkal bildirimi ile şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik harekete geçti. Polis ekipleri, C.K. (27) adlı kadının İstanbul ' da izine rastladı. Yapılan fiziki takibin ardından zanlının ikametini belirleyen polis ekipleri şahsı gözaltına aldı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, ikamette yaptığı aramalarda 58 Bilezik, 20 yüzük, 3 saat, 12 künye, 2 gerdanlık, 1 şerit bileklik, 1 şerit kolye, 13 kolye, 16 adet çift ve tek küpe 1 altın set ele geçirdi. C.K. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

KARIŞTIKLARI KAVGA ELE VERDİ

Polis ekipleri diğer şüphelilerin ise Antalya ' da karıştıkları bir kavga sonucunda izine rastladı. Daha önceden dağıtılan eşkallere uymaları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler ile Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu şahısların hırsızlık zanlıları olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Antalya ' da yapılan ortak bir operasyon ile E.V. (25), C.V. (29), S.Y. (26) ve İ.G. (25) adlı erkek şahıslar ile B.İ. (28) ve G.A. (34) adlı bayan şahıslar gözaltına alındı. Soygunda kullandıkları silahlar ile birlikte yakalanan şüphelilerden E.V., C.V. ve İ.G. adlı erkek şahıslar ile B.İ. ve G.A. adlı bayan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından Antalya ' da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Zanlıların ikametinde yapılan aramalar polis kamerasına da yansıdı. Görüntülerde ele geçirilen altınlar, uzun namlulu silahlar ve bir poşet içerisinde ele geçirilen esrar görülüyor. Öte yandan zanlıların çaldıkları altınlarla Antalya ' da eğlence merkezlerinde eğlendikleri ortaya çıktı.

Zanlılardan 5 ' i Antalya ' da, Soner Y. ise İstanbul ' da çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.Y. (26) adlı erkek şahıs ise İstanbul iline getirilerek canlı teşhis yapılmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine teslim edildiği bildirildi.

15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı