İzmir'de emekli Astsubay Fuat Uçakkuş'a büyük ayıp!

İzmir Astsubay Orduevi ' ne, iddiaya göre iki hafta önce 'eşi ve çocuklarının başı kapalı' diye içeri alınmayan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, şikayetçi olmasının ardından bu sefer tek başına orduevine girmek istedi. Ancak bu defa da 'kartınız iptal oldu' denilerek içeri alınmadı.
Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Hulusi Akar Emekli Asker 


Geçtiğimiz 5 Mart günü, Bursa ' dan İzmir ' e gelen ve geceyi ailesiyle astsubay orduevinin otelinde geçiren emekli astsubay Fuat Uçakkuş, iddiaya göre kahvaltı yapmak için ana binaya geçmek isteyince, 'eşi ve çocuklarının başı kapalı' diye içeri alınmadı. Bunun üzerine emekli astsubay Fuat Uçakkuş, ailesini içeri sokmayan komutanlar hakkında Anafartalar Polis Mekezi ' ne giderek şikayetçi olmuştu. Bu olayın ardından Bursa ' ya dönen ve yine işleri için bugün İzmir ' e gelen emekli astsubay Fuat Uçakkuş, Atsubay Orduevi otoparkına aracını bırakmak için giriş yapmak istedi. Ancak, giriş için astsubay kartı kontrol edildiğinde, kartı engellendiği için içeri alınmadı.

İKİNCİ ŞOKU YAŞADI
Yaşadığı ikinci olayı anlatan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, ''Bugün İzmir ' e yine iş için geldim. Astsubay Orduevi ' ne yanımda eşim, çocuklarım ve torunum olmadan tek başıma girmek istememe rağmen kapıda görevli asker, önce kartımı aldı, elindeki cihaza soktu ve bana ' Komutanım kartınıza el koymak durumundayız ' dedi. Sebebini sordum, 'Girişiniz yasaklanmıştı' dedi. Yetkili bir komutanla konuşmak istedim ve telefonla isminin Mehmet olduğunu söyleyen bir başçavuş arkadaş, Güney Deniz Saha Komutanlığı tarafından kartımın güncellendiğini ve İzmir bölgesindeki bütün orduevlerine girişimin yasaklandığını söyledi.

Devletimizin yetkili kurumları özellikle birinci derecede Genel Kurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar komutanımıza daha sonrasında Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz bu konu ile ilgilenmeli. Çünkü bu mesele benim şahsi bir meselem değil, benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, emekli bir asker, emekli bir astsubay olarak 2 hafta önce çocuklarımın sırf başları kapalı olması nedeniyle orduevlerine alınmaması neticesinde yapmış olduğum hukuki mücadelede Güney Deniz Saha Komutanlığı'nın şahsıma vermiş olduğu bir ceza olarak atfediyorum.

Çünkü ilk yaşadığım olaydan sonra şikayet için Anafartalar Polis Merkezi ' ne gittiğimde şikayetçi olurken, orduevinde şikayetçi olduğum 2 astsubay arkadaş da oraya gelmişlerdi. O 2 astsubay oradaki polis arkadaşlarla görüşürken konuştukları kulağıma kadar geldi, benim için ' Biz bu astsubayın orduevlerine girmeyecek şekilde yetkili kurumlara yazıcağız ve bunu İzmir orduevlerine girmesine yasaklayacağız dediler'' dedi.
Fuat Uçakkuş, orduevi yetkililer hakkında yine şikayetçi oldu.

Öte yandan orduevi yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirttiler.
Hulusi Akar Hakkında
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29. Genelkurmay Başkanı Akar, 1972'de Kara Harp Okulu'ndan ve 1973'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu.1973-1980 yılları arasında Trakya hududunda, Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Kıbrıs'ta tesis edilen ara bölgede ve Kara Harp Okulu'nda takım, bölük komutanlığı ve bilgi işlem subaylığı yapan Akar, 1982'de Kara Harp Akademisi'nden, 1985'te Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden, 1987'te ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji'nden mezu...
devamı
24 Mart 2016 Perşembe günü yayınlandı