İskenderun’da Sahte Şeyhler Ve Cinlerle Altın Çıkaran Dolandırıcı Çetesi Çökertildi

Hatay ' ın İskenderun ilçesinde sahte şeyler kullanılarak tarihi eser ve gömülü altın bulma vaadiyle aralarında CHP Hatay eski milletvekilinde bulunduğu çok sayıda kişiyi dolandırdıkları iddia edilen çete çökertildi.
Lübnan Emniyet Müdürlüğü Suriye Milletvekili Karaağaç 


Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlerle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ile birlikte 3 aydan bu yana sürdürdükleri teknik ve fiziki takibe dayalı bir operasyon düzenledi.

İddiaya göre, aralarında CHP'nin geçmiş dönem milletvekillerinden Abdulaziz Yazar ' ın da bulunduğu çok sayıda kişi İskenderun ' un Arsuz Karaağaç ve Nardüzü beldesi bölgelerinde tarihi eser ve gömülü altın bulunduğu vaadiyle dolandırıldı.

Çete üyeleri çevrelerinde kendilerini tanıyan ve güvenen kişilerle temasa geçip bir şeyh tanıdıklarını ve bu şeyhin bir yerde gömülü altın ve tarihi eser bulunduğunu bunların sahibinin ise cinler tarafından kendisine söylendiğini ve bu kişinin kendisi olduğu söyleniyordu. Dini inançlar kullanılarak yapılan dolandırıcılık olayında mağdura şeyh aracılığıyla cinlerin altınların yerini söylediği ve bu altınların ancak mağdur tarafından çıkartılabileceği söyleniyordu. Bu şekilde CHP Hatay eski Milletvekili Abdulaziz Yazar ' da dolandırıldı. 'Evinde cinler var ailene zarar verecekler altınların yerini cinler şeyhe söylüyorlar' deyip Aziz Yazar ' ı buna inandıran çete üyeleri yaklaşık 6 ay sürdürdükleri yalan dolan neticesinde Yazar ' dan 1.5 milyon dolar para alıyorlar.

Aralarında İskenderunlu iş adamlarınında bulunduğu mağdurları daha önceden sahte altınların gömüldüğü noktaya götüren çete üyeleri Suriye ve Lübnan ' dan geldiğini iddia ettikleri sahte şeyhinde bulunduğu kazıda sahte altınlar ortaya çıkartılıyor. Bu sırada şeyh merdivenlerden düşüyor ve üzerine düzenekle yerleştirilen kan rengi boya torbası patlatılarak şeyhin öldüğü söyleniyor ve mağdur hemen oradan uzaklaştırılıyordu. Mağdurdan altınların elden çıkartılması ve ölen kişinin ailesine verilmek üzere yüklü miktarda para isteniyor. Yaşadığı olay karşısında ne olduğunu anlamayan mağdur ise istenilen rakamları vermek zorunda kalıyor.

Çete bu yöntemle aralarında eski Milletvekili Abdulaziz Yazar ve iş adamlarınında bulunduğu çok sayıda kişiden yaklaşık 8 milyon TL haksız kazanç elde ediyor. Mağdurlardan birinin şikayeti üzerine yaklaşık 3 aydan bu yana fiziki ve teknik olarak takipte bulunan çete üyelerine polis sabaha karşı operasyon düzenledi.

12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda çetenin lideri olduğu öne sürülen Nevzat A. ile birlikte bir belde belediye başkanının oğlunun da aralarında bulunduğu 15 kişi çeşitli tarihi eserler ruhsatsız tabancalar ve haritaların bulunduğu dokümanlarla birlikte yakalandı. Nevzat A ' nın evine yapılan baskında çiftlik evinin doberman cinsi köpeklerle korunması dikkatleri çekti. Özel harekat polisleri köpeklerin saldırısına karşılık tedbir almak zorunda kaldı.

Konuyla ilgili CHP Hatay geçmiş dönem Milletvekili Abdulaziz Yazar kendisinin şikayetçi olduğunu ilerleyen süreçte konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Polis soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı