Hırsızlık Güvenlik Kamerasında

İstanbul'da 8 ayrı işyerinden hırsızlık yaptığı belirlenen zanlı, çaldığı aracın bagajında unuttuğu demir kesme makasının üzerindeki kan sayesinde yakalandı. Hırsızlık sırasında güvenlik kamerasına yakalanan zanlının, bir ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.
Adli Tıp Güvenlik Kamerası Adli Tıp Kurumu Oto Hırsızlık 


Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bir otoparktan çalınan cipi bulmak için çalışma başlattı. Çalınan aracı park halinde bulan ekipler, cipin bagajında yaptıkları aramada hırsızlıklarda kullanıldığı anlaşılan çeşitli malzemeler buldu. Bulunan malzemeler arasında yer alan demir kesme makasının üzerinde kan izleri olduğunu anlaşıldı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde ise demir kesme makasının üstündeki kanın hırsızlık suçundan poliste 57 ayrı kaydı suçtan kaydı bulunan S.K.'ya (28) ait olduğu belirlendi.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl 400 polisin katıldığı hırsızlık operasyonunda çatıdan kaçmaya çalışırken yakalanan S.K.'nın, cezaevinden bir ay çıktığı tespit edildi. Polis ekipleri, S.K.'nın Gazi Mahallesi'ndeki evine baskın yaparak zanlıyı gözaltına aldı. Hırsızlık zanlısının, arkadaşlarıyla yaşadığı bir anlaşmazlık sonucu bacaklarından vurularak yaralandığı ortaya çıktı.

Araştırmalarını sürdüren ekipler, soyulan tekel ve marketlerin güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde S.K.'nın 8 ayrı iş yerine girerek hırsızlık yaptığı ve hırsızlık olaylarından 3'ünün, güvenlik kameralarına yansıdığı belirlendi. Görüntülerin birinde, maskeli olan S.K.'nın bir arkadaşı ile birlikte demir kesme makasıyla kapı kilidini kırmaya çalıştıkları, bu sırada yan taraftaki işyerinden çıkan kişileri görünce kaçtıkları görülüyor. Yine maskeli bir şekilde arkadaşıyla birlikte bir marketten hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına takılan S.K.'nın, çalıntı olduğu belirlenen cipten maskeli halde inerek işyerine girdiği anlar da kameraya yansıyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı