Görme Engelli Genç, Babası Tarafından Gece Vakti Sokağa Atıldı

Görme engelli genç Erkan Karakuş ailesi tarafından sokağa terk edildi. Sokakta kalan Erkan Karakuş Kadıköy Meydanı ' ndan yetkililere seslenerek yardım istedi.
Yüksek Hızlı Tren Hızlı Tren 


Tuzla ' da oturan görme engelli Erkan Karakuş ailesi tarafından sokağa terk edildi. Gazete satarak ailesine destek olan Erkan Karakuş babasının “ Bir daha eve gelme “ mesajıyla şok oldu. Ailesiyle ilgili hiçbir probleminin olmadığını ifade eden Erkan Karakuş,” Engelliler derneğine ait gazete satıyorum. Ailemle ilgili bir problemim yoktu. Sabah saatlerinde evden çıkıp akşam saatlerinde eve dönüyordum. Babam ablamı arayıp hakkımda olur olmadık şeyler söylemiş. Bunların aslı yok. Bir erkek kardeşim var. Zaman zaman onun yanına çalıştığı iş yerine giderdim. Babam ablama benim hakkımda onu rahatsız ettiğimi ve çalışmasını engellediğimi söylemiş. Böyle bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

Babasının telefon ettiğini ve bir daha eve gelme dediğini söyleyen Erkan Karakuş,” Annem ve babam ayrılar. Babam Yüksek Hızlı Tren ' de elektrik teknisyenliği yapıyor. Annem Manisa ' da yaşıyor. Bayram ' da annemin yanına gitmek istedim. Ancak bana evde yer olmadığını söyledi. Bunu söylemesinin üzerinden birkaç gün geçmişti ki teyzem gitmiş. Teyzem için yer varken benim için yeri yoktu” derken göz yaşlarını tutamadı.

Yetkililerden yardım talebinde bulunan Erkan Karakuş,” Yetkililerden yardım istiyorum. Gazete satarak geçimimi sağlıyorum. Tek isteğim yetkililerin bana kefil olup bana bir ev bulmaları. Kendi kiramı karşılayabilecek durumdayım. Kendime bakabilecek eğitimi de aldım. Ancak insanlar engelli olduğum için ev vermiyorlar. Tek isteğim başıma sokabileceğim bir ev” ifadelerini kullandı.

Geceyi Kadıköy Meydanı ' nda bankta geçireceğini ifade eden Karakuş,” Kalabalık ve güvenli olur diye buraya geldim. Burada hiç olmazsa polisler var. Başıma bir şey gelse onlar sesimi duyabilir” diyerek içinde bulunduğu çaresizliği belirtti.
15 Ağustos 2014 Cuma günü yayınlandı