Genç kızların 'imdat' çığlıkları ortalığı karıştırdı!

Kocaeli'de adresi gizli tutulan bir rehabilitasyon merkezinde kalan genç kızların camdan yardım çığlıkları atması üzerine, merkezin önünde bir grup öğrenci toplandı. Gizli tesisi cep telefonları ile görüntüleyen öğrenciler, polis tarafından gözaltına alındı.
Genç Kız Polis Genç Kızlar Cinsel Taciz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 


Kocaeli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan sığınma evi ve rehabilitasyon merkezinde kalan genç kızlar, bu sabah kaldıkları odanın camından yardım çığlıkları atmaya başladı.

TACİZ EDİLDİK, İDDİASI
Odada kilitli tutulduklarını ve rehabilitasyon merkezinde tacize uğradıklarını söyleyen genç kızlar, polis çağrılması için yardım istedi. Genç kızların yardım çığlığını duyan ve o sırada yoldan geçen iki üniversite öğrencisi, olayı cep telefonu ile görüntüledi. Gençler durumu sosyal medyada paylaşarak polise haber verdi. İhbar üzerine rehabilitasyon merkezine resmi ve sivil polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri rehabilitasyon merkezinin içerisine girerek, genç kızlar ile görüştü.

MERKEZE POLİS ÇAĞRILDI
Polis, yardım isteyen genç kızları ifade almak üzere karakola götürmek istedi. Bu esnada polis ekiplerinin elinden kaçan genç kızlar, rehabilitasyon merkezinin güvenlik görevlisine saldırdı. Güvenlik görevlisi ile genç kızlar arasında yaşanan arbedeyi yatıştıran polis ekipleri, genç kızları ifadelerini almak üzere Çocuk Şube Müdürlüğüne götürdü.

OLAYI DUYUP GELEN EYLEMCİLERE POLİS MÜDAHALESİ
Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından bir grup genç, adresi gizli tutulan rehabilitasyon merkezine gelerek eylem yapmak istedi. Cep telefonları ile rehabilitasyon merkezini görüntüleyen üniversite öğrencileri, polis ekipleri tarafından çektikleri görüntüleri silmeleri konusunda uyarıldı. Polis ekiplerini dinlemeyerek görüntüleri silmeyeceklerini söyleyen üniversite öğrencileri uyarıları dikkate almadı. Görüntüleri silmemekte direnen öğrencilere polis müdahale etti. Yaşanan arbedede 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

' NORMAL BİR REHABİLİTASYON SÜRECİ '
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, ' Normal bir rehabilitasyon süreci. Onlar tehlikeden koruduğumuz çocuklar. O süreçte zaman zaman fevri hareketler olabiliyor. Kendilerine zarar verecek bir hal göründüğü zaman aramalar da yapıyoruz. Bunlar rutin süreçler. Bu üstlerini aramayla ilgili oluşan bir şey. Dışarıdan gelen kişiyi arıyoruz ' dedi.
31 Mart 2016 Perşembe günü yayınlandı