Eski Muhtardan Sopalı Saldırı (O Anlar Kamerada)

Bursa ' da Eski Mollaarap Mahallesi muhtarı, eski Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanını sopayla döverek hastanelik etti. Eski muhtarın sopayla saldırdığı anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Mahalle Muhtarlığı Dernek Başkanı 


Olay, merkez Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi ' nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eski Bosna Sancak Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Mehmet Başdar, dernekte oturduktan sonra Çekirge ' deki evine gitmek için ayrıldı. Bu sırada biranda karşısına çıkan eski Mollaarap Mahallesi Muhtarı ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı M.O. (72) Başdar ' a sopayla vurdu. Çevredeki vatandaşların yardımıyla kavga önlenirken, M.O., polis tarafından gözaltına alındı. Başdar ' ın kolunda ve vücudunda morlukların olduğu gözlendi.

Eve gitmek için dernekten ayrıldığını ifade eden Başdar, ' O sırada onunla karşılaştık ve odunla vurmaya başladı. Ben durumu anlayana kadar zaten dayağı yedim. Muhtarlığı da kaybettiği için sanırım bir sıkıntısı var. Seni halk istemiyorsa, yapacak bir şey yok. Yeni seçilen muhtar üniversite mezunu ve halk onu seçti. Bana kaç tane vurduğunu bilmiyorum. Ben kendimi kolumla koruyabildim. Kendisi hakkında da suç duyurusunda bulundum ' dedi.

Kavgayla alakalı konuşan M.O. ise, ' Daha önce benim kardeşimle ortak iş yapıyorlardı, anlaşamayıp ayrıldılar. Daha sonra dernek üyeleri kendisine tepki gösterdi ve başkanlıktan istifa ettirdiler. Ondan sonra bana ve biladere hakaret yağdırdı. Geçen yine aramızda tartışma ve çıktı. Rahmetli olan anneme küfür etti. Ondan sonra dayanamadım ve aramızda kavga çıktı” diye konuştu.
13 Temmuz 2014 Pazar günü yayınlandı