Diyarbakır Bağlar'da Ele Geçirilen Silah ve Mühimmatlar Herkesi Şaşırttı!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesinde yarın sabah 06:00 ' da yasağın kaldırılacağını belirterek, Diyarbakır halkına operasyonlar sırasında teröristlere destek vermediği için teşekkür ettiğini söyledi.
Hüseyin Aksoy İçişleri Bakanlığı Çevik Kuvvet Nevruz Bayramı Diyarbakır Valisi 


Diyarbakır ' ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi ' nde polis ekipleri ve askerlerle düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen mühimmatlar sergilendi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Salonu'nda sergilenen mühimmatlara ilişkin Vali Hüseyin Aksoy, basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Vali Aksoy, Bağlar ilçesinde süren operasyonlar 1 polisin şehit olduğunu ve 16 polis memurunun ise yaralandığını belirterek, “10 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi. 16 ' sı yaralı olmak üzere toplam 23 örgüt mensubu yakalandı. Operasyonlarda 50 barikat kaldırıldı, 10 çukur kapatıldı” dedi.

Vali Aksoy, arama tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini ifade ederek, “10 adet roketatar silahı, 440 adet roketatar mühimmatı, 81 adet uzun namlulu silah, 290 adet uzun namlulu silaha ait şarjör, 120 bin 70 adet uzun namlulu silaha ait fişek, 1 tabanca, 2 adet şarjör, 90 adet el bombası, 22 adet 20 litre bidonlara hazırlanmış el yapımı bomba, 17 bin 875 kilogram bomba yapımında kullanılan malzeme, 5 adet cep telefonu, 2 adet kamera, 2 adet tüfek dürbünü, 22 adet hücum yeleği, 15 adet kütüklük, çok sayıda sağlık, inşaat malzemesi, ve bir miktar esrar maddesi ele geçirilmiştir” diye konuştu.

“NEVRUZUN GÜVENLİ GEÇMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMIŞTIR”
Yarın kutlanacak olan Nevruz Bayramı ' na ilişkinde konuşan Vali Aksoy, 21 Mart Nevruz ' u ve Orta Asya ' dan Balkanlara kadar olan coğrafi bölgelerde birçok topluluk tarafından Nevruz Bayramı kutlandığını hatırlattı.

Aksoy, “Kentte de toplantı ve gösteri yürüyüşleri kapsamında kutlama komitesi tarafından bizlere müracaatta bulunuldu. Valilik olarak ilgili birimlerle istişare halinde değerlendirme yaptık. Nevruz ' un kutlanmasına izin verdik. Amacımız nevruzu şenlik havası içerisinde kutlamaktır. Bu amaçla güvenlik görevlileri tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Özellikle Diyarbakır ' da nevruzun güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için 5 bin 205 personel görevlendirilmiştir. Bunun bin 169 ' u İçişleri Bakanlığı ' nca talep edilmek üzere diğer illerden Diyarbakır ' a gönderilen personellerdir. Özellikle nevruzun sağduyulu bir şekilde kutlanması hepimizin amacıdır. Diyarbakır ' ın ve ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu anlamda herkesin sağduyu içerisinde kutlamasını temenni ediyorum. Bugünden itibaren bu bayramı kutlayan herkesin bayramını kutluyorum. Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğimiz bölgelerde sokağa çıkma yasağına titizlikle uyan halka ve barikat kurarak çukur oluşturan teröristlere destek vermeyen Diyarbakırlılara teşekkürlerimi sunuyorum. Terörle mücadelede hep birlikte mücadele ettiğimizde bunu sonlandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


21 Mart 2016 Pazartesi günü yayınlandı