Canlı yayında cinayeti itiraf etti

Türkiye'nin gündeminde olan 26 yıl önce işlenen Sami Ekmekçi cinayetini, Müge Anlı tekrardan gündeme getirdi. Gündeme 26 yıl önce işlenen yasak aşk cinayeti olarak yansıyan Sami Ekmekçi cinayeti ile ilgili canlı yayına konuk olan Ali Ekmekçi, cinayet ile ilgili detaylı bilgiler aktardı.
Müge Anlı Türkiye 


26 YIL BU SIRLA YAŞADILAR

Müge Anlı'nın kendisine sorduğu bu soru karşısında net bir cevap vermeyen Ali Ekmekçi, abisinin ailesinden biri ile bir ilişki yaşadığını, abisi Sami Ekmekçi'nin öz kardeşine cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Öğrendiği bu durum karşısında çılgına döndüğünü belirten Ali Ekmekçi, o an yaşadıklarımı kimse anlayamaz, yaşım küçük olmasına rağmen kardeşimi kurtarmak zorundaydım dedi.

CİNAYET NASIL ORTAYA ÇIKTI

Avustralya'dan Konya emniyetini arayan bir kişi ismini vermeden Sami Ekmekçi cinayeti ile ilgili bilgiler verdi. 26 Yıl önce işlenen cinayet ile ilgili detaylı bilgi veren bu kişi, emniyet ekiplerinin yıllar önce işlenen bu cinayetle ilgili araştırmalara başlamasını sağladı. Öldürülen Sami Ekmekçi'nin eşi ve kardeşi Ali Ekmekçi'yi gözaltına alan emniyet ekipleri ifadelerine başvurmak üzere bu kişileri tutukladı. Ali Ekmekçi emniyette verdiği ifadede cinayeti itiraf etti. Abisi Sami Ekmekçi'yi öldürdüğünü ve bir su kuyusuna attığını ifade eden Ali Ekmekçi, Sami Ekmekçi cinayeti ile ilgili detaylı bilgi verdi.

CİNAYETİ NASIL İŞLEDİLER?

Olay gecesi abisi Sami Ekmekçi'nin evine gittiğini belirten Ali Ekmekçi, Sami Ekmekçi'nin eşi Safiye Ekmekçi'nin ışığı 3 kez açıp kapatarak kendisine abisinin uyuduğunun sinyalini verdiğini belirtti. Yanında Safiye Ekmekçi'nin erkek kardeşi de olduğunu belirten Ali Ekmekçi, eve girdiklerinde abisi Sami Ekmekçi'nin uyandığını ve kendisine ne olduğunu sorduğunu söyledi. Abisinin kafasına 2 kez vurduğunu ve odada öldüğünü belirten Ali Ekmekçi, cesedi orada bıraktıklarını, sabah eve geri geldiğini ve abisinin öldüğünden emin olduğunu belirtti.

Abisinin ölümünün ardından abisinin cesedini şuan kazı çalışması yapılan kuyuya attıklarını belirten Ali Ekmekçi, bir sonraki gün de abisinin yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek için kuyunun yanına gittiğini ve abisine seslendiğini dile getirdi.
13 Mayıs 2016 Cuma günü yayınlandı