Avcılar’da dondurma fabrikasının arşiv bölümünde korkutan yangın

İstanbul Avcılar ' daki bir dondurma firmasına ait fabrikanın en üst katındaki arşiv bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Üretimin yapıldığı sırada çıkan yangın nedeniyle çalışan yaklaşık 30 işçi hızlı bir şekilde fabrikayı boşaltırken, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın drone ile havadan görüntülendi.
Kırköy Polis Fabrika Sağlık Ekipleri Yangına Müdahale 


Yangın, saat 21.30 sıralarında Avcılar Cihangir Mahallesinde bulunan bir dondurma fabrikasında çıktı. Edinilen bilgiye göre, Cihangir Mahallesindeki yaklaşık 10 bin metrekare alanda bulunan bir dondurma firmasına ait fabrikanın en üst katındaki arşiv bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen arşiv bölümündeki yangın çatıya sıçrayarak yayılmaya başladı.
Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Sinan Paşa, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Esenyurt gibi ilçelerinden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangının en üst katta çıkması olası bir faciayı önledi Yangın, dondurma firmasına ait fabrikada üretim çalışmalarını devam ettiği sırada çıktı. Yangın nedeniyle çalışmalarını sürdüren yaklaşık 30 işçi büyük panik yaşayarak hızlı bir şekilde binayı boşalttı. Yangının en üst katta çıkması olası bir faciayı önledi. Yaklaşık 1,5 saatlik çalışma sonrasında yangın söndürüldü İhbar üzerine hareket geçen itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahalede bulundu. Havanın rüzgarlı olmasından dolayı itfaiye ekipleri yangına müdahalede zorlandı. Çatıya sıçrayan yangın nedeniyle ekipler merdivenli araçla müdahalede bulunurken, yangın yaklaşık 1,5 saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürerken, yangın drone ile havadan görüntülendi.
19 Ocak 2019 Cumartesi günü yayınlandı