Ankarada Maskeli Soyguncular Güvenlik Kamerasında

Başkent'te bir markete 20 günde iki kez giren maskeli hırsızlar, saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Güpegündüz soygun yapan hırsızlar, tepki gösteren vatandaşlara ise taşla saldırdı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Çankaya Mahallesi Tunalı Hilmi Başkent Emniyet Müdürlüğü 


Olay Çankaya Mahallesi, Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde yer alan bir markette geçen hafta meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık anından biri gece meydana geldi. Markete gece 04.30 sıralarında gelen biri kapüşonlu 2 maskeli soyguncudan biri önce marketin kapı kilidini kontrol etti. Ardından soyguncular yerden büyük bir taş alarak market camını kırdı ve içeri girdi. İçeride yaklaşık 10 dakika kalan soyguncular, büfedeki değerli eşyaları ellerindeki fener aracılığıyla toplayarak büyük bir poşete doldurdu. Yakalanmamak için organize şekilde çalıştığı görülen şüpheliler, gerçekleştirilen hırsızlığın ardından gecenin karanlığında otomobilleriyle olay yerinden uzaklaştı.

TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞA TAŞLA SALDIRDILAR

Aynı market, ilk hırsızlıktan 20 gün sonra bu kez güpegündüz soyuldu. Büfeyi önceki soygunlarından iyi bilen hırsızlar, sabah 06.25 sıralarında markete geldi. Marketin kapı kilidinin değiştirildiğini ve daha sağlam olduğunu fark eden hırsızlar, kaldırımda bulunan park demirini sökerek, kapının camını park demiriyle kırdı. Hırsızlık sırasında gürültüyü duyan bazı mahalle sakinleri dışarıya çıkarak maskeli hırsızlara tepki gösterdi ancak onlar da soygunculardan nasibini aldı. Soygunculardan biri görgü tanıklarına aldırmadan marketi soymaya devam ederken, diğer soyguncu ise kendilerine tepki gösteren mahalle sakinlerini taş yağmuruna tuttu. Hırsızlar, yaklaşık 3 dakikada ikinci soygunlarını gerçekleştirdi ve yakalanmadan geldikleri otomobille olay yerinden uzaklaştı.

Market çalışanı Murat Kalemtaş, ' Büfemiz, 20 gün içinde iki kez soyuldu. Başkentin göbeğinde yaşanan bu olay nedeniyle üzüntülüyüz ' dedi. Polislerin ilgisizliğinden yakınan Kalemtaş, ' Umarım en kısa zamanda hırsızlar yakalanır ' diye konuştu.

Olayı çevredeki vatandaşları haber vermesiyle öğrenen market sahibi, kayıplara karışan hırsızların yakalanması için şikayetçi oldu. Bunun üzerine güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, tespit edilen eşkaller üzerinde çalışma başlattı.

24 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı