Ankara'da Otomobil Patladı

Ankara'da park halindeki otomobilde sigara içmek isteyen iki kadın, çakmak gazı tüpünden sızan gazı fark edemeyince büyük bir patlama meydana geldi. Aracın hurdaya döndüğü patlamada 2 kadın ölümden döndü.
Polis Patlama Anı Çakmak Gazı 


Olay, Çankaya Çiğdem Mahallesi 1520 Cadde'de meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Cadde üzerinde park halinde olan 26 UL 623 plakalı otomobilde bulunan Merve T. ile Gözde Y., sigara içmek istedi. İki kadın, çakmağı yakınca büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada Merve T. ile Gözde Y. yaralandı. Patlamayı duyan çevredeki bina sakinleri büyük bir panikle olay yerine gelirken durumu hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Polis, caddeyi trafiğe kapatırken, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalelerini olay yerinde yaptı. Ayrıca olay yerine çok sayıda polis, bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Olası ikinci bir patlama ihtimaline karşı polis ekipleri, olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Çevredeki bina sakinleri patlamanın çok şiddetli olduğunu söyledi. Patlamanın şiddetiyle aracın ön camı karşı binanın bahçesine fırlarken, otomobile yakın bazı araçların da patlamanın şiddetinden etkilendiği gözlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından patlamaya, araçta bulunan çakmak gazı tüpünden sızan gazın sebep olduğu belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı