1. Boyoz Festivali Coşkuyla Kutlandı

İzmir'le özdeşleşen ve İzmirlilerin kahvaltılarındaki olmazsa olmazı 'Boyoz'un festivali bu yıl ilk kez Kordon'da düzenlendi.
Kordon Hakan Tartan İspanya Boyoz Festivali 


Festivale katılan binlerce İzmirli, boyoz alıp kahvaltı yapabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İzmir halkı pazar sabahı olmasına rağmen 1. Kordon'daki festival alanını doldurarak boyoza ne kadar sahip çıktığınıda göstermiş oldu.

Radyo Romantik Türk ile Konak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği organizasyonda toplam 30 bin boyoz ve 5 bin haşlanmış yumurta İzmirlilere ikram edildi.

1. Boyoz Festivali'ne en büyük desteği veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ' Birinci Boyoz Festivali İzmir'e farklı bir renk getirdi. Boyoz bizim gelenekselleşmiş bir ürünümüz. Sadece İzmirliler tüketiyor. Boyoz, 500 yıl önce İspanya'dan gelen Musevi kardeşlerimiz tarafından İzmir'e taşındı. İzmir'den tüm Türkiye'ye yayılmıştı ancak sadece İzmir'de sevgi buldu ve gelişti. Biz de boyoz vasıtasıyla Türkiye'ye sevgi, barış mesajı veriyoruz. Türkiye'de herkes İzmir'e geldiğinde boyozu konuşuyor. Bugün siyasi partilerin mitinglerinde bile görülmemiş bir kalabalık var burada. ' diye konuştu.

Müzik eşliğinde eğlenen İzmirliler Kordon'daki çimler üzerinde yaptıkları boyoz kahvaltısı ile güzel bir Pazar günü geçirdi. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği festivalde en çok ilgiyi çeken yarışma en hızlı boyoz yeme yarışması oldu.

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı