Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Clınton Senato'da ifade verdi

25 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bakanlığının, 11 Eylül'de Libya'da ABD büyükelçiliğine düzenlenen saldırıdan sonra dünyadaki temsilciliklerinde güvenliği artırmak için hızlı ve aktif biçimde hareket ettiğini söyledi.

Clinton, Senato'nun Dış İlişkiler Komitesi'ne verdiği ifadede, Dışişleri Bakanlığı'nın Bingazi'deki saldırıyla sonuçlanan yanlış adımlarının tüm sorumluluğunu üstlendi.

Yakında görevi sona erecek olan Clinton'ın, ifadesine başlarken ara sıra sesinin ''çatallandığı'' dikkati çekti. Cumhuriyetçilerden gelen sorulara ''kaçamak'' yanıtlar veren Clinton, işinin çok kişisel olduğunu belirterek, ''Dışişleri Bakanlığı'nı ve ülkesini, daha güvenli, daha güçlü ve daha emniyetli bırakmaya kararlı olduğunu'' söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın, bağımsız inceleme komisyonunun 29 önerisini uyguladığını ifade eden Clinton, ifadesi sırasında Bingazi saldırısının yanı sıra Kuzey Afrika'daki radikallerden gelen ve artış gösteren tehdide odaklandı.

Clinton, ''Arap devrimleri, tüm bölgedeki güç dengelerini bozdu ve güvenlik güçlerini parçaladı. Mali'deki istikrarsızlık, geçen hafta Cezayir'de gördüğümüz türden saldırı planı yapmak ve etkilerini genişletmek isteyen teröristler için büyüyen bir sığınak yarattı'' dedi.

Hillary Clinton, Obama yönetiminin, Cezayir'de 3 Amerikalının ölümüyle sonuçlanan rehine kurtarma operasyonunu daha iyi anlamak için baskı yaptığını da kaydetti.

Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz/ AP

Yayıncı: Murat Taydaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı