Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Askeri havaalanı muhaliflerin elinde

12 Ocak 2013 Cumartesi günü yayınlandı Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Taftanaz ilçesinde yer alan Taftanaz helikopter havaalanının büyük bir bölümünün muhaliflerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

AA muhabirine bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalif İslam Cephesi ile Nusra Tugayı'nın uzun süre devam eden ortak saldırıları sonucunda Taftanaz askeri havaalanın içindeki ana binaların kontrolünün ele geçirildiğini ve havaalanında çok sayıda helikopterin imha edildiğini belirtti.

Kuşatma esnasında 25 pilotun esir alındığını belirten kaynaklar, havaalanının içerisinde ÖSO birilkleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan da çok sayda kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Kaynaklar, havaalanında çok sayıda mühimmat ve askeri araç ele geçirildiğini bildirdi.

Suriye Genel Devrim Konseyi de rejim güçlerinin, havaalanının muhaliflerin eline geçmemesi için ağır silahlarla saldırlar düzenlediğini ancak muhaliflerin havaalanının denetimini ele geçirdiğini kaydetti.

Savaş uçaklarının Taftanaz'ı bombaladığını da bildiren SRGC, bölgede iki ordu arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Muhabir: Ali Demir/Mekki Arvas

Yayıncı: Eyüphan Kılıç


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı