Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Kuşatma''ya cevap Haberi 

4 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erklerin hiçbirisinin bir diğerini kuşatma yetkisi bulunmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözleriyle ilgili sorularını cevapladı. Erdoğan, "Ülkemiz malum kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sisteme dayalıdır. Bunun yasama, yürütme, yargı organı vardır. Bu erklerin hiçbirisinin bir diğerini kuşatma yetkisi söz konusu değildir. Biz bildiğiniz gibi bir erkin, özellikle kendisini kuşattığı dönemi yaşamış bir partiyiz. Bunu gördük, bunu tecrübe etmiş, görmüş siyasi parti olarak da ülkemizde hiçbir erkin bir diğerinikuşatmasına biz de asla müsaade etmeyiz. Mücadelemiz de bu istikamette yürümüştür. Zaten demokratik parlamenter sistemin de esası budur" diye konuştu.

Erdoğan, CHP ile MHP'nin de 12 Eylül davasına müdahil olmak için başvurduklarının hatırlatılması üzerine, "Herhalde aklıselimin yolu birdir. Bizim de hükümet olarak bu konuyla ilgili müdahil olacağımızı dün Bakanlar Kurulu'ndan sonra zaten hükümet sözcümüz açıkladı.

Şu anda da zannediyorum, müşavirimin 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müracaatı yapmış olması lazım'' dedi

Erdoğan, kimi yetkilendirdiğinin sorulması üzerine Erdoğan, 1. Hukuk Müşavirini görevlendirdiğini söyledi.

Erdoğan, teşvik paketini ne zaman açıklayacağı sorusu üzerine ise açıklamayı perşembe günü yapacaklarını belirtti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı