Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Engelli Dostu Televizyon Ödülü

1 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Canda Özür Olmaz Derneğince toplumda engelli bilinci oluşturmak ve engellilerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla verilen ''Engelli Dostu Ödülleri'' sahiplerini buldu.

' '2012 Yılı Geleneksel Engelli Dostu Ödülleri''ne layık görülenler arasında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de yer aldı.

Ödül töreni, derneğin, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Özel Eğitim ve Psikolojik Danışmada Yeni Açılımlar Paneli''nin ardından gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ödülünü, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz aldı.

Yılmaz, Bakan Dinçer'in meclisteki genel kurul çalışmaları nedeniyle törene katılamadığını, kendisi aracılığıyla teşekkürlerini ilettiğini söyledi.

Bakanlık olarak görevlerinin, eğitimin ulaşmadığı hiçbir ferdin kalmaması olduğunu belirten Yılmaz, bunun özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri de kapsadığını vurguladı.

Yılmaz, bu konuda sıkıntılara karşın iyi örnekler de bulunduğuna işaret ederek, öğretmenlerin eğitimiyle ilgili bakanlık olarak ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Zübeyir Yılmaz, her yıl en az 250 bin öğretmene, bulundukları okullarda interaktif eğitim vermek üzere çalıştıklarını anlattı.

Yılmaz, panel katılımcılarına teşekkür plaketlerini takdim etti.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de ödülünü Yılmaz'ın elinden aldı.

''2012 Yılı Geleneksel Engelli Dostu Ödülleri''ne layık görülenler arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün yanı sıra şu isimler yer aldı:

''- Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı,

- 'Engelli dostu televizyon' olarak Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk,

- 'Siyaset Meydanı' programıyla anchorman Ali Kırca,

- 'Hayata Renk Katanlar' programıyla 'engelli dostu radyo' olarak Akra Fm Radyo Genel Müdürü

Naim Güleç,

- 'Engelli dostu iş adamı' olarak Selahattin Esim,

- İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut,

- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım,

- Canda Özür Olmaz Derneği Genel Sekreteri Veysel Ekşi,

- Yenişafak Gazetesi grafikeri Mevlüt Eren.''

-Medya ödülleri ve özel ödüller-

Törende, ''2012 Yılı Geleneksel En İyi Yazılı ve Görsel Medya Ödülleri'' de sahiplerini verildi.

Buna göre, ''en iyi siyaset programı'' ödülü Siyaset Masası ile Kanal A televizyonundan Bedrettin Uğur'a, ''en iyi show programı'' ödülü Beyazıt Öztürk'e, ''en iyi gazeteci ödülü'', Türkiye gazetesinde ''Engelsiz Sayfa''yı hazırlayan Fatih Selek'e, ''en iyi muhabir'' ödülü Anadolu Ajansı'ndan Şengül Oymak'a, ''en iyi TV muhabiri'' ödülü ise FOX kanalından Nazlı Yerebasmaz'a verildi.

''2012 Yılı Geleneksel Özel Ödülleri''nin sahipleri ise ''yılın annesi'' dalında, 21 yaşında otistik çocuk sahibi Nilhan Kırdı ile ''yılın öğretmeni'' dalında Nermin Akkan oldu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı