Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şike Davası sürüyor

28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonsporluların da mahkemeye gelmesi gerektiğini söyledi.Yıldırım, "Gelsinler hesaplaşalım. Benim 103 tane tapem okunsun, bir tane suçum varsa herkesin yerine yatarım.” dedi.

Yıldırım, 'Nevzat Şakar ile konuşurken, dinlemeden haberleri varmış gibi konuşuyorlar. O tape burada yok, ben de var. Perşembe günü o tapeyi buraya getireceğim.” ifadelerini kullandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'futbolda şike' davasının bugünkü duruşmasında tutuksuz sanık menajer Mithat Halis savunma yaptı. İddianameyi okumaya gerek duymadığını belirten Halis, “Futbol her türlü yasal olmayan işlerin yapıldığı bir yer. Bunu hiçbir kanunla önleyemezsiniz. Türkiye 'de değil dünyanın her yerinde futbol kirli. Yüksek paraların gezdiği, rantların oluştuğu bir yer. Ben bunları polise de anlattım. Ancak buraya sanık olarak geleceğimi asla tahmin edemedim. Sivas'ta aracı olduğum 5 oyuncu var. Bu maçlara denk geldi. Benim şanssızlığım bu oldu. İşin başka boyutları var, eğer dinleselerdi onları da anlatabilirdim. Bu olaylarla ilgim yok, ayrıca şike de teşvik de yok. Teşvik, şike bahis için olur. Burada öyle bir bağ yok. ' şeklinde konuştu.

Bu arada Aziz Yıldırım, Halis 'e Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile aralarında geçen telefon görüşmesi sordu. Halis, “Konuşmalarımızda şike ya da teşvikle alakalı hiçbir şey yoktur. Ne Fenerbahçe ne Trabzon şike ve teşvik primi amaçlı benim oyuncularım için bir girişimde bulunmadı.” diye konuştu.

Yıldırım, daha sonra bazı açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun tümünün mahkemeye geleceğini belirten Yıldırım, “Şahit olarak göstereceğim hepsi buraya gelecek. Herkes gelip 2 dakika konuşuyor, biz saatlerce ifade veriyoruz, bir biz yargılanıyoruz. Trabzonsporlular da gelsin. Gazeteler sadece bizi yazıyor. Burada Türk sporu yargılanıyor ise gelsinler yargılansınlar. Bu dava şike davası olsaydı ben yargılanmazdım.” ifadelerini kullandı.

'BİR TANE SUÇUM VARSA HERKESİN YERİNE YATARIM'

Bunun üzerine Başkan Ekinci, “Talimat ile ifade alma yasal bir durumdur. Bir hafta ayıracağız. Talimatla ifadesi alınan sanıklar burada olacaklar. Acele ettiğiniz için bilmiyorsunuz. Çapraz sorgularınız olacak.” dedi.

Aziz Yıldırım da, “6 ay sonra gelseler işe yaramaz. 6 ay daha yatacağız. Gelsinler hesaplaşalım, benim 103 tane tapem okunsun. Tapelerin birinde suç tespit edilirse hakkımdaki tüm suçlamaları kabul eder herkesin yerine yatarım. Nevzat Şakar ile konuşurken, dinlemeden haberleri varmış gibi konuşuyorlar. O tape burada yok, ben de var. Perşembe günü o tapeyi buraya getireceğim.” dedi.

KALECİ MURAT ŞAHİN: OYNAMADIĞIM BİR MAÇLA SUÇLANIYORUM

Tutuksuz sanık Murat Şahin, soruşturma döneminde Kasımpaşaspor kalecisi olduğunu, savunmasında şike yapıldığı iddia Fenerbahçe - Kasımpaşaspor maçında kendisinin oynamadığını söyledi.

Oynamadığı bir maçla ilgili olarak suçlandığını belirten Şahin, “Bu sebeple iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Mehmet Yenice bana Ankaragücü takımında tanıdığım futbolcular olup olmadığını sordu. Bunu neden sorduğunu bilmiyorum. Emniyette şike amaçlı diye yazmışlar ama emniyetteki ifademi kabul etmiyorum. Benim ağzımdan çıkan bir söz değildir o. Bana bir şike teklifi gelmedi.” dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci 'nin, “Mehmet Yenice sana ne amaçla bunu soruyor?” demesi üzerine sanık Şahin, “Hangi konu hakkında sorduğunu bilmiyorum. Menajerlikle ilgili sıkıntılarım vardı, konuyu irdelemedim.” cevabını verdi. Başkan Ekinci 'nin, “İyilik yapacaktır belki, niye kesip atıyorsun?” sorusuna ise Şahin, “Sıkıntılı bir dönem yaşıyordum. Bu konulara girmedim.” diye konuştu.

SEZER ÖZTÜRK: BANA ASLA YASA DIŞI TEKLİFTE BULUNULMADI

Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk de, savunmasında, Sami Dinç 'in avukatı olduğunu Şekip Mosturoğlu ile de tanışma maksatlı görüştüğünü söyledi.

Mosturoğlu 'nun kendisiyle ilgilendiklerini söyleyen Öztürk, “Bana bu zamana kadar asla yasa dışı bir teklifte bulunulmadı. Ben Fenerbahçe 'ye olan transferim çok uzun ve çıkmaza giren görüşmeler sonucu gerçekleşmiştir. Ancak yine de bu iddia ortaya atıldı. Eğer şike olsaydı bu kadar zor olmazdı transferim. Ben transfer için yasal temsilcim Hüseyin Ok'a yetki verdim. Transferler ile ilgili tüm çalışmaları o yaptı. Şekip beyin yanına babamla gittim. Tanışma amaçlı bir konuşmadır, transfer ücreti falan konuşulmadı. Şekip bey bana 'Futbolcuyla bir pazarlık durumu söz konusu olamaz ' dedi.

” ifadelerini kullandı. Başkan Ekinci, “Sami Dinç neden gizli konuşmak istedi seninle? Hiç tedirgin olmadın mı?” sorusuna, “Hayır, transferle ilgili olduğunu düşündüm, normal buldum.” cevabını verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı