Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

AB'ye petrol resti

5 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı İran Petrol Bakanı, Türkiye'ye doğalgaz fiyatında indirime gitmeyeceklerini açıkladı.

  İran ile Türkiye arasında doğalgaz fiyatına ilişkin kriz devam ediyor. İran Petrol Bakanı Rüstem Kasemi, Türkiye 'ye yapılan doğalgaz ihracında fiyat indirimine gidilmeyeceğini açıkladı.

Kasemi, 'İran yasal bir otorite kararı olmadan Türkiye 'ye verilen doğalgazın fiyatında indirime kesinlikle gidemez 'dedi.

Kasemi, aynı zamanda nükleer programına yapılması planlanan yaptırımlara yönelik de açıklamalar yaptı.

Kasemi, 'İran petrolü olmadan, uluslararası ham petrol piyasasında büyük sorunlar çıkar, petrol fiyatlarında beklenmedik yükselişler görülebilir 'diye konuştu.

Türkiye'den İran'a cevap geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'İran 'la Türkiye 'nin ilişkileri tahkimle sınırlandırılabilecek değildir 'dedi.

Abant 'ta EPDK ve ELDER tarafından düzenlenen 'Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri 5. Sektör Toplantısı 'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldız, doğalgaz fiyatlarına ilişkin bir soruya, doğalgaz fiyatlarının uluslararası arenada yer alan ve geçerli olan fiyatlar olduğunu belirtti.

Türkiye 'nin İran 'la ilişkilerinin son derece sıcak, samimi ve ticarete dayalı ilişkiler olduğuna işaret eden Yıldız, 'İran 'la Türkiye 'nin ilişkileri tahkimle sınırlandırılabilecek değildir. Ama şunu da göz önüne almamız lazım.

 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı