Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Balkanlar'da kar yağışı

14 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı Arap Birliği, yaşanan şiddet olayları nedeniyle Suriye'yle diplomatik ilişkileri kesme kararı aldı.

Arap Birliği Dışişleri Bakanları'nın Suriye'deki durumu görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirdikleri toplantıdan çıkan sonuç Esad'ın canını sıkacak...

ARAP BİRLİĞİ KÖPRÜLERİ ATTI


Daha önce şiddete son verilmesi için Suriye yönetiminden bir dizi reform adımı atmasını isteyen Arap Birliği, Suriye ile köprüleri attı. Suriye ile diplomatik ilişkileri kesme kararı alan birlik, ' Suriye için BM ile ortak barış gücü istiyoruz. ' dedi...

SURİYE GÖZLEMCİ HEYETİNİN BAŞKANI İSTİFA ETTİ


Arap Birliği'nin Suriye'deki gözlemci ekibinin başkanı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gözlemcilerin faaliyetleri ülkede şiddet olaylarının artması nedeniyle askıya alınmıştı.

'EKONOMİK YAPTIRIMLAR AĞIRLAŞTIRILSIN'

Bunun dışında Esad rejimiyle tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve ekonomik yaptırımların da ağırlaştırılması talep edildi. Arap Birliği, gözlemcilerin görevini sona erdirirken, muhaliflere yardım edilmesini de istedi.

Bu arada, Tunus'un, Suriye'nin dostları konferansına evsahipliği yapma önerisi de Arap bakanlarca kabul edildi. Arap Birliği Genel Sekreteri de, eski Ürdün Dışişleri Bakanı Abdillah Hatib'i,, Suriye Özel Temsilcisi olarak atadı.

MUHALİFLERDEN MECLİS ÖNÜNDE GÖSTERİ

Kahire ' de yaşayan Suriyeli muhalifler seslerini duyurmak için Mısır Meclisi önünde protesto gösterisi düzenlediler. Muhalifler Suriye ' nin Kahire ' deki Büyükelçisini sınır dışı etmelerini istediler. Aynı muhalif grup Arap bakanlarının yapıldığı Maryot oteli girişinde protestolarını sürdürdüler. Beşşar Esad ' in istifasını ve Arap Birliğinde Suriye Ulusal Konsey ' in tanınmasını istediler.

TOPLANTI ÖNCESİ BÜYÜKELÇİYLE GÖRÜŞME

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi iki gün önce Arap bakanları toplantısı öncesi Türkiye Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ' yı kabul etmişti. Görüşme de Türkiye ' nin Suriye hakkında görüşleri ele alınmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı