Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Afganistan'da mayın patladı

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Afganistan'ın doğusunda, ormanda önlerine çıkan mayına baltayla vuran 10 kız çocuğu hayatını kaybetti.

Şeferhar Valisi Muhammed Sedik, olayın Ningerhar eyaletinde odun toplamaya gider çocuklardan birinin ormanda karşılarına çıkan mayına baltayla vurması sonucu meydana geldiğini açıkladı.

Patlamada, yaşları 9 ila 11 arasında değişen 10 kız çocuğunun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Mayının 1980'lerde, Sovyet işgali döneminde döşendiğinin tahmin edildiğini belirten Sedik, patlamada 2 kız çocuğunun da yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler , Sovyet işgal güçlerinin 1989'da Afganistan'dan çekilmesinin ardından bu ülkede milyonlarca patlayıcı madde kaldığı ve sık sık ölüm ve yaralanmalara neden olduğu uyarısında bulunuyor. Temizleme çalışmalarına rağmen Afganistan halen dünyada en fazla mayın bulunan ülkelerden biri.

Öte yandan, başkent Kabil'de, Celalabad yolu üzerinde meydana gelen patlamada da 1 kişinin öldüğü 15 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Muhabir: Esma Arslan / AFP

Yayıncı: Ogün Duru


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı