Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Somali'de yaralanan Türkler

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Somali’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 3 Türk Kızılayı personeli Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

Somali’deki bombalı saldırıda yaralanan Türk Kızılay personeli Murat Demirbaş, Kenan Kongur ve Fatih Çelik, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı’na getirildi.

Yaralılar burada bekletilen ambulanslarla Ankara Atatürk Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıları havalimanında yakınlarının yanı sıra Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ve Türk Kızılayı personeli karşıladı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar havalimanında yaptığı açıklamada hem hüzünlü hem sevinçli bir an yaşadıklarını söyledi.

Türk Devletinin büyüklüğünü burada bir kez daha görüldüğünü belirten Akar, saldırının Türkiye Cumhuriyetine veya Türk Kzılayı'na karşı yapılmadığını kaydetti.

Dünyanın her tarafında savaşın en kızgın halinde dahi mazlumun yanında olduklarının altını çizen Akar, yaralıların sağ salim getirildikleri için duyduğu memnuniyeti dile getirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı