Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hem çağdaş hem dindar nesil

7 Şubat 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘dindar gençlik yetiştirme’ sözlerinin ardından yapılan eleştirilere sert çıktı.

  Bir haftadır konuyu köşelerine taşıyan yazarlara seslenen Erdoğan, “Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Milli manevi değerlerinden kopuk bir nesil mi olsun istiyorsunuz? Kusura bakmayın beyler, biz sizlerle bu konuda anlaşamayız. Öğrenci formatlamak bizim hedefimiz değildir, asla da olamaz.” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, FATİH Projesi`nin açılışı dolayısıyla Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi 'nde düzenlenen törende konuştu. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı`nda kullandığı, dindar gençlik yetiştirme sözlerinin farklı yönlere çekilmeye çalışıldığını söyleyen Erdoğan, eleştirilere şu sözlerle cevap verdi:
``Öğrenci formatlamak, bizim bir hedefimiz değildir ve asla da olamaz. Bizim parti olarak da hükümet olarak da ilkelerimiz, ideallerimiz, hedeflerimiz, yöntemlerimiz bellidir. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. 9 yıllık iktidarımız bizim ne olduğumuzun, neyi hedeflediğimizin, nasıl bir Türkiye arzu ettiğimizin en somut delilidir, ispatıdır. Biz bir dayatmadan bahsetmiyoruz. Tam tersine biz `özgürlük` diyoruz, `demokrasi` diyoruz. Engellerin kaldırılmasından, yolların açılmasından, Türkiye`nin prangalarından kurtulmasından bahsediyoruz.`` diye konuştu.

'BU GENÇLİĞİN TİNERCİ Mİ OLMASINI İSTİYORSUNUZ?'
Bir haftadır köşelerinde yazanlara seslenen Erdoğan, “Bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin büyüklerine isyankar bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Siz, bu gençliğin milli, manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti, meselesi olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz, sizlerle burada anlaşamayız ama `çağdaş bir nesil` derken, dindar bir nesil çağdaş olamıyor mu? Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Beyler, önce başınızı öne eğin de hem çağdaş hem dindar bir nesil nasıl yetiştirilirmiş onu bir düşünün. Dindar bir nesil, özgürlüklere saygılıdır; dindar bir nesil, farklı düşüncelere, farklı inanç gruplarına da saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz biz. Bu saygının nasıl gösterilmesi gerektiğini de bugüne kadar gösterdik.`` değerlendirmesi yaptı.


'İKNA ODALARINI ÖZLEYENLER BOŞUNA BEKLEYECEKLER'
Hükümetin, muhafazakar demokrat bir hükümet olduğunu dile getiren Erdoğan, “Her iktidarın, o ülkenin gençleri üzerinde belli hedefleri vardır. Anayasa 'yı açarlarsa devlete ne görev verdiğini herkes görür. Bizim hedefimizin içerisinde bunların anlamadıkları, anlamak istemedikleri ifade, çünkü burada kin, önyargı var. Bir haftadır sürdürdükleri kampanya toplumu korkutma ve kaygılandırma kampanyası. Öğrenci formatlamak bizim bir hedefimiz değildir, olamaz. Bizim parti olarak ideallerimiz, yöntemlerimiz bellidir. Biz bir dayatmadan bahsetmiyoruz. Biz özgürlük, demokrasi, engellerin kaldırılmasından bahsediyoruz. 1 milyona yakın bilgisayarı Türkiye 'nin okullarına kazandıran hükümeti böyle bir art niyetle anmak yanlıştır. Önyargılı şekilde eleştirmek insafsızlıktır. Dünyayı öğrencinin ayağına taşıyan hükümeti eleştirmek vicdansızlıktır.” şeklinde konuştu.

'KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR'
Hükümetin bir dayatma arzusu içinde değil, özgürlüklerden, demokrasiden yana olduğunu dile getiren Erdoğan, “Dindar nesil farklı inançlara da saygılıdır. İkna odalarının mimarları kalkmış bizi eleştiriyor. İkna odalarına ses çıkaramayanlar bizi eleştiriyor. Biz bu anlayışa boyun eğmeyiz. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. Bunu engellemeye çalışanlar karşılarında bizi bulacak.” dedi.
Hükümetin baskıcı, otoriter, tek tipçi olarak itham edenlerin bir kampanya yürüttüklerini kaydeden Erdoğan, “Eski karanlık günleri bekleyenler boşuna bekleyeceklerdir. Sizler çok büyük, çok zengin bir medeniyetin çocuklarısınız. Biz size güçlü ekonomi, demokrasi emanet edeceğiz. Bu tabletler de 75 milyonun sizlere emanetidir. Analarınızın ak sütü gibi helaldir, bunlara gözünüz gibi bakın.” çağrısı yaptı.


 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı