Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İskilipli Atıf Hocaya İade-i İtibar

25 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı Tek parti döneminde şapka inkılabına muhalefet ettiği gerekçesiyle İstiklal Mahkemesi tarafından idam edilen İskilipli Atıf Hoca'ya devlet tarafından ilk iade-i itibar Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri önceki gün gece aldığı bir kararla Çorum'un İskilip ilçesinde bulunan İskilip Devlet Hastanesi'nin adını İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

Hastanedeki isim değişikliği nedeniyle hastanede düzenlenen törende bir konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve sivilleşmesi adına önemli bir adım attıklarını belirterek, 'İskilip tarihi derinlikleri olan, özgün kültürü olan önemli ilçelerinden bir tanesi. İskilip'in medarı iftarı bir büyük bilim adamı, bir alim İskilipli Atıf Hoca. İskilip'in yetiştirdiği en büyük değerlerdendir. İskiliplilerin sevdiği, değer verdiği, takdir ettiği bir alimdir.Ve demokrasi tarihimizin kara noktalarından bir tanesinde bir hukuksuzluğun kurbanı olmuştur. Ve şehit edilmiştir. Bu noktada İskilip'ten yoğun talepler geldi. İlgili arkadaşlarla değerlendirerek Çorum'un İskilip ilçesindeki Devlet Hastanesi'nin adını İskilipli Atıf Hoca olarak değiştirdik. Bu bir iade-i itibardır. Bu bir hakkın teslimidir. Bir güzelliktir. Demokrasi adına insan hakları adına güzelliktir 'dedi. İskilipli Atıf Hoca'nın torunu Ahmet Faruk İmal ise, hastanenin isminin değiştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, 'Bu konuda yapılan her şey, her kişinin değil, er kişinin harcıdır. Bu babayiğit işi idi. Başbakanımız bunu yaptı. Bunun için çok mutluyuz. Daha 3 yıl öncesine kadar bir mezar taşı bile yokken bir resmi kuruma adının verilmesi bizim için en büyük mutluluk kaynağı. İnşallah darısı diğer mezarsızların, mazlumların başına. Sayın Başbakanımıza, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç beye,Sağlık bakanımıza, Agah beye, Salim Uslu beye teşekkür ediyorum. Türkiye'nin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, mazlumlarının hakkının iadesi adına teşekkür ediyorum 'dedi.

Hastanede düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcıları Hamdi Bolat ve Sait Topoğlu, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Yeşilyurt, İskilip Belediye BaşkanıNuman Sezer, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından hastanenin yeni tabelasının açılış kurdelesi kesildi. Bazı vatandaşların hastanenin yeni tabelasını cep telefonları ile görüntülemeleri dikkat çekti. Programın ardındanaçılışa katılan Sağlık bakan yardımcısı ve diğer bakanlık yetklileri İskilipli Atıf Hoca'nın mezarını ziyaret ederek dua etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı