Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Açlık grevleri

13 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, hükümetin açlık grevlerinin tamamlanması adına atacağı adımlar için CHP’den istenen her türlü isteğe, destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu bir heyet, cezaevlerindeki açlık grevleri ile ilgili görüşmek yapmak üzere CHP’ye gitti. Aralarında, DİSK, KESK ve TTB başkanlarının bulunduğu heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’la görüştü. Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap ve Sezgin Tanrıkulu, KESK Başkanı Lami Özgen, DİSK Başkanı Erol Dikici, Türk Tabipler Birliği Konsey Başkanı Ahmet Özdemir Aktan katıldı.

Görüşmede yaptığı konuşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, hükümetin, açlık grevlerinin tamamlanması adına atacağı adımlarda CHP’den istediği her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Matkap, hükümetin 60 gündür Türkiye’nin en yakıcı sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, hükümetin bu konuda bir ileri bir geri adım attığını ileri sürdü. Açlık grevlerinin talepleri karşılanır veya karşılanmaz burada hükümetlerin takınması gereken tavırların ikna girişimleri olduğunu ifade eden Matkap, “Sayın Başbakan bu açlık grevlerine katılanlardan birinin oğlunun olduğunu düşünsün. Bu anda bir girişim başlamıştır. Bu güne kadar bu taleplerin karşılanması ile ilgili olarak hükümetin attığı adımlar örtüşmektedir. Bazı talepler ile ilgili olumlu yaklaşımlar da söz konusudur. Şimdi tecrit koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili talepler var. Bu güne kadar hükümetin söylemlerine bakınca, bu talebin karşılanması konusunda bir sıkıntının olmayacağı görülüyor. Bu taleplerin karşılanması zorunluluğu yok, ama önemli olan üslup önemli, olan ikna girişimleridir.” diye konuştu.

“HÜKÜMET İLGİSİZ KALIYOR” Görüşmede konuşan KESK Başkanı Lami Özgen de Türkiye’nin cezaevlerinde uygulanan açlık grevlerinin doğruluk ve yanlışlığının sorgulanmaması gerektiğini söyledi.

Sorunların yasal çerçevede çözülebileceğini ifade eden Özgen, ancak bu konuda hükümetin duruma ilgisiz kaldığını savundu.

“TOPLUM TAHAMMÜL EDEMEZ” DİSK Genel Başkanı DİSK Başkanı Erol Dikici de açlık grevlerini Türkiye’de yeterince denendiğini ve sınandığını söyledi.

Türkiye’nin artık açlık grevlerini kaldıramayacağını bilmesi gereken ilk kişinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu ifade eden Dikici, “1984’te denendi insanlarımız kayboldu. 1996’da, 2000’de denendi insanlarımız hayatını kaybetti. İnsanlarımızı gene kaybetmemize tahammül edemeyeceğiz. Toplum, buna tahammül edemez.” ifadesini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı