Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

New York'ta Türk yürüyüşü

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı ABD'nin finans merkezi New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali'nde Ankara rüzgarı esiyor.

Bu yıl 31'incisi düzenlenen Türk Günü etkinliklerine katılmak için New York'ta bulunan Büyükşehir Belediyesi heyeti etkinliğe renk katıyor. Programın ilk gününde, Wall Street'teki Bayrak Töreni ve Brooklyn Belediyesi ev sahipliğindeki kutlamada Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı New York'taki Türk Yürüyüşü ve Festivali'nde kutlamaya hazırlanan Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar ve FOMGET Halk Dansları Topluluğu'ndan oluşan heyet, etkinliklerin ilk gününde Wall Street'te düzenlenen Bayrak Töreni'ne katıldı. Bowling Green Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kurtuluş önderliğinde New York Borsası'nı simgeleyen Boğa Heykeli önünde düzenlenen bayrak çekme törenine Türklerin yanı sıra Amerikalılar ve New York'u gezmeye gelen turistler de ilgi gösterdi.

Bowling Green Derneği Başkan Yardımcısı Kurtuluş, törenin Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu Beldesi'nin Amanoslar Dağları eteğinde göreve giderken şehit düşen üç asker anısına yapıldığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu katılımcı topluluklara desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından, Türk ve Amerikan bayrağı, iki ülkenin milli marşları eşliğinde göndere çekildi. Bayrak töreninden sonra Wall Street'e Anadolu ezgileri, ritmleri ve geleneksel kıyafetlerini taşıyan FOMGET Halkoyunları Topluluğu ise ilgi odağı oldu. Hollywood starlarını gölgede bırakan bir ilgiyle karşılaşan FOMGET dansçıları, sahne sırasını beklerken, alanda bulunan Amerikalılar ve turistlerle bol bol fotoğraf çektirdi. FOMGET, Türkiye'nin dört bir yanından Wall Street'e taşıdıkları ezgilerle de hayranlık uyandırarak, büyük alkış aldı.

FOMGET'TEN KARDEŞLİK HALAYI

Bayrak Töreni'nin ardından Türk Yürüyüşü ve Festivali etkinlikleri New York Başkonsolosluğu ve Brooklyn Belediyesi ortaklığında düzenlenen kutlamayla devam etti. Brooklyn Belediye Binası'nda yapılan Türk Günü kutlamasında, samimi ve dostane tavırlarıyla büyük sempati toplayan Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, konuşmasında Türkiye'ye övgüler yağdırırken, Ankara heyetini aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Ankara'nın büyüyen ve dikkat çeken bir başkent olduğunu dile getiren Markowitz'e konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez bir çini tabak hediye etti. Görmez, hediyeyi verirken misafirperverliği ve sıcak ev sahipliği için Markowitz'e tüm Ankaralılar adına teşekkür etti.

Brooklyn Belediye Binası önünde devam eden Türk Günü kutlaması, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı'nın ardından yine FOMGET'in gösterisi ile sona erdi. FOMGET dansçıları, günün finalinde ise katılımcılar ve izleyicileri aralarına katarak oluşturdukları büyük bir halayla, Türk Günü'ne kardeşlik damgasını vurdu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı