Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Salıcı tekrar başkan

15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı CHP'nin 34. İstanbul İl Kongresi'nde resmi olmayan sonuçlara göre Oğuz Kaan Salıcı yeniden İl Başkanlığı'na seçildi.

Salıcı, tek hedefinin yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul iktidarına son vermek olduğunu söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, il başkanlığı için Oğuz Kaan Salıcı ile Ali Özcan yarıştı. 10 sandıkta kullanılan oylar sabahın ilk saatlerine kadar sayıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Oğuz Kaan Salıcı, yeniden il başkanlığına seçildi.

Yeniden il başkanı seçilmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Henüz resmi sonuçlar açıklanmadı ama şu anki görünüm farklı bir durum ortaya çıkacağı yönünde. Mutluyum çünkü projelerimizi gerçekleştirmek için yetki almış olduk bu bizi mutlu ediyor” dedi.

Salıcı, hedeflerinin sorulması üzerine, “Tek hedefimiz var 2014 yılında AKP’nin İstanbul iktidarına son vermek. Bunun için aşamalar olacak” ifadelerini kullandı. Henüz resmi sonuçlar açıklanmadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini kaydeden Salıcı, akşam saatlerinde bu görüşmenin gerçekleşebileceğini söyledi.

Salıcı, Gürsel Tekin’in kendisine karşı olduğu yönündeki iddialara ilişkin soruya şöyle karşılık verdi: “Gürsel bey bu konudaki yorumları yalanladı. Kendisinin benim ismim etrafından dönen bir sorunu olmadığını ifade etti.

Zaten bir Genel Başkan Yardımcısının bir il başkanı ile özel problemi olması doğru da değil mümkün de değil. Ben bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim.”

Oğuz Kaan Salıcı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekili Gürsel Tekin’in oy kullanmadığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Tarafsızlık algısı olarak değerlendirmek lazım. Oy kullanıldığı zaman o sandıktan çıkan sonuçlar üzerinde yorum yapılabilir hale geliyor. Bence bu yoruma gerek bırakmayacak tavır aldılar. Sayın genel başkanımızın böyle bir tavır alması doğru bir tavır çünkü o bütün adayların genel başkanı. Sayın Tekin’in oy kullanmasında bir sakınca yoktu, kullanabilirdi ancak o da böyle bir hassasiyet gösterdi. Bence olumlu bir davranış.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı