Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Morg esareti 937 gün sonra bitti

9 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Belçika’da bir Türk aile, çocukların cenazelerini tam iki buçuk yıl sonunda nihayet alabildi.

Cinayete kurban gidin Uğur ve Süleyman Aygün kardeşlerin naaşları Brüksel’de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Belçika’da yaşayan Afyonlu Vahit (64) ve Naciye Aygün (63) çifti, bundan tam 937 gün önce öldürülen iki oğullarının cenazelerini almak için uzun süre verdikleri uğraşın sonuna geldi. Kortrijk Bölge Savcısı Marc Allegaert 'dosyayı tamamlamadığı' gerekçesiyle iki kardeşin cenazelerini iki buçuk yıldır morgda tutuyordu. Avrupa’da hiç görülmemiş uzunlukta morgda bekletilen cenazelerin günlük 150 Euro tutan morg masrafları ise aileden talep edildi.Bugüne dek oğullarının cesetlerini bir kez olsun göremediklerini anlatan Vahit Aygün, aradan geçen iki buçuk yıldan sonra oğullarının cesetlerini ancak önceki gün kendilerine teslim edilmesi üzerine bir nihayet çocuklarını toprağa verebileceklerini kaydetti.

Vahit Aygün daha önceki beyanlarında "Kırk senedir Belçika’dayım. Daha karakol kapısından geçmedim. Karşılığı buymuş. Bundan sonra Belçika’yı ağzıma alırsam daha bana haram olsun. Çekip gideceğim buralardan." şeklinde tepkisini dile getirmişti. Brüksel’de ‘Türk Mahallesi’ olarak bilinen Schaarbeek semtindeki Fatih Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş iştirak etti. Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy ve Dinişleri Müşaviri Prof. Halife Keskin de birlikte kıldıkları cenaze namazı sonrasında acılı babaya başsağlığı dilediler. Bu akşam Brüksel’den Eskişehir’e havayolu ile nakledilecek cenazeler yarın Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Göveçci köyünde toprağa verilecek. Uğur (33) ve Süleyman Aygün (32) kardeşler, Flaman yerleşim yerlerinden Meulebeke kasabasında 18 Eylül 2010 günü çıkan tartışmada M. Uçar (34) adlı başka bir Türk tarafından sokak ortasında öldürülmüştü. Saldırgan M. Uçar, olaydan kısa süre sonra yakalanmıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı