Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ak Parti'den CHP'ye önerge çalımı

9 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı AK Parti, çözüm süreciyle ilgili verdiği komisyon önergesinin, daha önce bu konuda önergeleri olan CHP ve BDP önergeleriyle birleştirilerek, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesini isteyecek.

AK Parti kendi önergesiyle CHP'nin önergesini birleştirmeyi teklif edecek.

Ak Parti çözüm süreciyle ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önergesinin, CHP ve BDP'nin komisyon önergeleriyle birleştirilmesini talep edecek. CHP Grup Başkanvekili İnce, iki önergenin taban tabana zıt olduğunu söyleyerek tepki gösterirken; MHP ise oylamaya katılmayacaklarını duyurdu.

CHP'nin iktidar partisinin önergesine, 'Kendi önergelerinden farklı olması gerekçesiyle' ret oyu vermesi bekleniyor.

AK PARTİ'DEN CHP ÖNERGESİNE 20 İMZA

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ''AK Parti, CHP ve BDP'nin önergelerinin birleştirilerek görüşülmesinde CHP önergeden imzasını çekerse ne olur?'' sorusuna, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının Mart ayında verdiği önergeye kendilerinin de 20 milletvekiliyle imza koyduklarını belirterek, ''CHP imzasını çekse bile önerge düşmeyecek'' yanıtını verdi.

Aydın, kurulacak komisyonunun adının ne olacağını Meclis Başkanlığı'nın takdir edeceğini ifade etti.

Kurulacak komisyonun 17 milletvekilinden oluşacağını, AK Parti'ye 10, CHP'ye 4, MHP'ye 2, BDP'ye bir milletvekili düşeceğini anlatan AK Parti Grup Başkanvekili, salt çoğunluğu sağlamanın komisyonun çalışmalarını yürütebilmesi için yeterli olacağını kaydetti.

Çözüm süreciyle ilgili olarak Meclis'in ve siyasi parti gruplarının desteğini almak istediklerini de belirten Aydın, ''Bu konudaki tavrımız, sorunun çözümü konusunda ne kadar samimi olduğumuzu gösteriyor. O nedenle CHP'nin önergesine imza bile koymakta bir beis görmüyoruz'' dedi.

CHP'NİN ÖNERGESİ


CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 4 Mart tarihinde verdiği önerge şöyleydi:

'Yaklaşık otuz yıldır Türkiye'nin gündemini meşgul eden kanlı çatışmalı ortama sebebiyet veren olay ve olguları araştırmak; toplumu kutuplaştıran, toplumsal barışı dinamitleyen, ülke kaynaklarını heba ettiren ve en önemlisi de yurttaşlarımızın yaşamına mal olan bu sürecin son bulması için çözüm yollarını araştırarak TBMM'ye bu bağlamda öneriler sunulması maksadıyla Toplumsal Barışı Bozan Olayları Araştırma ve Çözüm Yolları bulma amacıyla Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereği, Meclis araştırması açılmasını arz ederiz.'

İNCE: İKİ ÖNERGE TABAN TABANA ZIT


Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, iki önergenin taban tabana zıt olduğunu söyledi. İnce, 'Önergelerin birleşmesiyle bize gol atmaya çalışıyorsunuz, bu sizin yapınızda var' sözleri ile tepki gösterdi.

ŞANDIR: OYLAMAYA KATILMAYACAĞIZ


MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Kurulması planlanan komisyona üye vermeyeceklerini vurgulayan Şandır, ''Böyle bir komisyonunun kurulmasının Meclis'te oylanmasına katkı vermeyeceğiz. Meclis'te bu oylamaya katılmayacağız'' ifadesini kullandı.

BDP ise, 'Hakikatleri Araştırma Komisyonu' önergesinin AK Parti'nin önergesiyle birleştirilmesini destekliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı