Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte televizyonun en iyileri

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Antalya Televizyon Ödülleri düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Televizyon Ödülleri'ne 5 dalda ödül alan "Yalan Dünya' damgasını vurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 3. Antalya Televizyon Ödülleri Mardan Palace Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın En İyi Drama Dizisi 'Hayat Devam Ediyor' oldu. Gecenin en çok ödül alan dizisi komedi dalından çıktı. ?Yalan Dünya' 5 ödül birden aldı. ?Muhteşem Yüzyıl' ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki' 4'er ödül aldı. Drama En İyi Erkek Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, En İyi Kadın Oyuncu Ayça Bingöl seçildi.

KIRMIZI HALI'NIN YILDIZLARI
Türk televizyon sektörünün en iyi dizi film, televizyon programı ve yapımlarının ödüllendirildiği yarışmanın ödül gecesi, kırmızı halı geçişiyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, konukları kırmızı halıda karşıladı. Kırmızı halıda en çok ilgiyi ?Muhteşem Yüzyıl' ve ?Behzat Ç' dizilerinin oyuncuları gördü. Kırmızı halıda geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Meral Okay ile Ekrem Bora'nın maketleri de yer aldı.

ONUR ÖDÜLÜ UMUR BUGAY'A

Melike Öcalan ve Caner Cindoruk'un sunuculuğunu yaptığı geceye, aday gösterilen dizilerin ekipleri ile televizyon dünyasının tanınmış isimleri katıldı. Sanatçı oyuncu Fırat Tanış'ın şarkılarıyla renklendirdiği gecede, ilk olarak onur ödülleri sahiplerine teslim edildi. Onur Ödülü bu yıl ?Bizimkiler' dizisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda dizi ile sinema filminin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Umur Bugay'a verildi. Burgay'a ödülünü Bizimkiler dizisinin ?Ali'si Atalay Uluışık verdi. Burgay, 'Ödülü, sinema ve televizyon programlarının cezalandırılmadığı, heykellerin ?Böyle sanatın içine' denilerek dozerle yıkılmadığı, basılmamış kitapların toplanmadığı, resimleri müstehcen bulunup yakılmadığı, öğrencilere ve işçilere potansiyel suçlu gözüyle bakılmadığı, etnik ve mezhep kavgalarının son bulduğu, barış ve huzur dolu bir ortamda yaşama ümidiyle alıyorum ' dedi.

Gecede Orhan Boran da radyo onur ödülü aldı.

KAYBEDİLEN SANATÇILAR ANILDI

Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konuşmasına bugün yaşamını yitiren Ayten Alpman ve geçtiğimiz günlerde yaşamlarını yitiren Meral Okay ile Ekrem Bora'yı anarak başladı. Televizyon dünyasının Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir boyut kazandığını belirten Akaydın, 'Televizyon Ödülleri'nde sonuç ne olursa olsun ben bütün sanatçıları ve teknik elemanları alkışlıyorum. Onlar bizim gönlümüzde taht kurdular ' dedi.

YALAN DÜNYA DAMGA VURDU
'Televizyon Oscarı ' olarak adlandırılan Antalya Televizyon Ödülleri'ne bu yıl 5 dalda ödül alan ?Yalan Dünya' dizisi damgasını vurdu. Yalan Dünya En İyi Komedi, Komedi En İyi Erkek Oyuncu, Komedi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Komedi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Komedi En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi oldu. En İyi Drama dizisi /Hayat Devam Ediyor' olurken, En İyi Dönem Dizisi ödülü 'Muhteşem Yüzyıl'a verildi. Drama En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 'Behzat Ç' dizisindeki rolüyle Erdal Beşikçioğlu'na gitti. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne de Ayça Bingöl (Öyle Bir Geçer Zaman Ki) değer görüldü. Gecede Mahsun Kırmızıgül'e Toplumsal Sorumluluk Ödülü verildi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Renkli görüntülere sahne olan gecede duygusal anlar da yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Meral Okay'a Drama En İyi Senaryo Ödülü verildi. Ödülü almak için sahneye çıkan Muhteşem Yüzyıl'ın yapımcısı Timur Savcı gözyaşlarını tutamadı. Savcı, 'Ödülü Meral Abla için alıyorum. Ablam ile 2001 yılından beri yol arkadaşlığı yaptım. Güçlüyken acı çekmeden vefat etti. Öldüğü gün bile arkasında yazanlar oldu. Abla sensiz bir kişi eksiğiz. Bu ödülü almaktan üzüntü duyuyorum ama Meral Okay adına aldığım için gurur duyuyorum ' dedi.

DRAMATİK TV YAPIMLARI
En İyi Dram Dizisi: Hayat Devam Ediyor
En İyi Gençlik Dizisi: Elde Var Hayat - Sınav
En İyi Dönem Dizisi: Muhteşem Yüzyıl
En İyi Komedi Dizisi: Yalan Dünya
Drama En İyi Erkek Oyuncu: Erdal Beşikçioğlu (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi)
Drama En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Hüseyin Avni Danyal(Öyle Bir Geçer Zaman Ki)
Drama En İyi Kadın Oyuncu: Ayça Bingöl (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)
Drama En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Meral Çetinkaya (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)
Drama En İyi Yönetmen: Hayat Devam Ediyor (Yıldız Hülya Bilban)
Drama En İyi Senaryo: Muhteşem Yüzyıl (Meral Okay)
Komedi En İyi Erkek Oyuncu: Olgun Şimşek (Yalan Dünya)
Komedi En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bartu Küçükçağlayan (Yalan Dünya)
Komedi En İyi Kadın Oyuncu: Demet Evgar (1 Erkek 1 Kadın)
Komedi En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Gupse Özay (Yalan Dünya)
Komedi En İyi Yönetmen: Yalan Dünya (Jale Atabey Özberk)
Komedi En İyi Senaryo: Leyla İle Mecnun (Burak Aksak)
Dizi Film En İyi Görüntü Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl (Ercan Özkan)
Dizi Film En İyi Sanat Yönetmeni: Muhteşem Yüzyıl (Nilüfer Giritlioğlu)
Dizi Film En İyi Müzik: Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Nail Yurtsever, Cem Tuncer)

DRAMATİK YAPIMLAR DIŞI TV YAPIMLARI

Ana Haber Bülteni Sunucusu: Cem Öğretir(ATV)
Çocuk Programı: Pepee
Ekonomi Sektör Programı: Finans Cafe
Güncel Sanat Programı: Gece Gündüz(Yekta Kopan)
Haber / Tartışma Programı: Haberaktif (Gökmen Karadağ)
Kadın Programı: Derya'nın Dünyası
Komedi Programı : Koca Kafalar İle Baba Haber Bülteni
Kültür İçerikli Program : Üstün Dökmen'le Küçük Şeyler
Magazin Programı: Show Kulüp
Sağlık Programı: Doktorum
Sohbet Programı: Muhabbet Kralı (Okan Bayülgen)
Spor Programı: Bizim Stadyum (Faik Çetiner)
Talk Show / Müzik-Eğlence Programı : Disko Kralı
Bilgi / Kültür İçerikli Yarışma Programı : Kim Milyoner Olmak İster (Kenan Işık)
Şov İçerikli Yarışma Programı: Survivor Ünlüler-Gönüllüler
Belgesel : Yüz Karası Değil Ekmek Parası (İz TV)
Jüri Özel Ödülü: Bay Tahmin (Murat Özarı- Fikret Engin) - Tarık Ünlüoğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı