Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şiddete kırmızı topuklu protesto

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Forum Bornova ile Otia Ajans'ın işbirliğini yaptığı "Sıkıysa Topuklu Giy" projesi, tanınmı birçok sanatçının katılımı gerçekleştirildi.

Amerika'da sanatçıların, TV yapımcılarının, sporcuların, tanınmış iş adamlarının da katılım gösterdikleri ve erkeklerin topuklu ayakkabılar giyerek 1 mil boyunca yürüdükleri 'Walk a Mile in Her Shoes ' projesinin benzeri, 8 Mart 2012 Dünya Kadınlar Günü'nde ''Sıkıysa Topuklu Giy'' adıyla Forum Bornova'da düzenlendi.

Bu önemli sosyal sorumluluk projesine; Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Özdemir Nutku, İdil Çeliker, Tayfun Eraslan, Uğur Çavuşoğlu, Barbaros Şansal, Metin Yıldız, Ececan Gümeci, Tolga Güleç, Yıldız Çağrı Atiksoy, Erol Atar, Şenol İpek, Yusuf Azuz, Engin Koç, Şevket Çapkınoğlu, Burak Alkaş, Berna Öztürk, Bülent Fil, Ceylan Saner, Nuri Alço, Mahmut Hekimoğlu, Serhat Kidil, Tarık Mengüç, Melih Karaman veDidem Gürüzümcü gönüllü olarak tam destek verdi

Etkinliğin sonunda projeye gönüllü olarak destek veren ve etkinliğe katılan tüm isimlere, NASA tarafından onaylanmış olan 'Forum Bornova Takım Yıldızı ' kümesinin birer üyesi olarak isimlerinin verildiği yıldız armağan edildi.

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde 'Berrin' karakterini canlandıran Yıldız Çağrı Atiksoy, 'Dünya Kadınlar Günü sadece 8 Mart'ta kutlanmamalı. Bir İzmirli olarak böyle bir kutlamanın İzmir'de yapılmasından dolayı çokmutluyum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun ' dedi.

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde 'Ahmet' karakterini canlandıran Tolga Güleç ise; 'Kadınlarımız bizim için çok önemli. Kadınlarımıza ve annelerimize sahip çıkmalıyız. Ben bugün topuklu ayakkabı giyemedim. Yürüyemediğim için. Ancak kadınlarımızın bu konuda ne kadar zorlandığını anladım ' dedi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Şenol İpek, 'Erkeklerin başka bir vicdan taşıması lazım. Kadınlarımıza şiddet göstermemeliyiz. Aslında söylenecek çok şey var ama tek diyeceğim kadınaşiddete hayır ' şeklinde konuştu.

Metin Yıldız, 'Şenol İpek yanıma gelip 'akşam ne yapıyorsun?' dedi. Topuklu ayakkabıların böyle bir zararı var. Şaka bir yana, Kadınlar günü tüm dünya açısından çok önemli bir gün. Tüm günler kadınlarımızın. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar günü kutlu olsun ' dedi

Nuri Alço ise, 'Kadınlara şiddet gösterilmediği bir dünyada yaşayalım. Kadınlarımıza kaba şiddete hiç gerek yok. Kalbimiz kadınlarımızda ve annelerimizdedir ' dedi.

Daha önceden de topuklu ayakkabı giydiğini söyleyen Barbaros Şansal ise, 'İngiltere'de omurgamızın oturması için topuklu ayakkabı giyerdik. Topuklu ayakkabı beli dik tutan göğüsleri ruhsatsız belediye balkonu gibi dışarıçıkaran bir his veriyor. Akşam havalimanına bu topuklu ayakkabılarımla gideceğim. Artık bizimle uçanlar yandı. Uçakta hep beraber uçarız. 8 Mart Dünya Kadınlar günü kadınlara şiddetin olmadığı, ülkemizde erkeklerin kralkadınların kraliçe olduğu bir dünya olmasına vesile olur. Böyle bir dünyanın olması için kırmızı pabuç giymeyi bırak kırmızı don bile giyeriz ' dedi.

Şiddet mağduru olan kadınlar içinde bir yıldızın verildiği ödül töreninde son yıllarda Türkiye'de kadınlara yönelik artan şiddete dikkat çekildi. Ödül töreni, projenin amacının sadece organizasyonun ses getirmesi veverilmek istenen mesajı topluma ulaştırmak değil; erkeklerin de kadına yönelik şiddettin çözümünün birer parçası olabilmelerini sağlamak olduğu dile getirilerek sonlandırıldı.

FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

Forum Bornova'nın İzmir Amatör Fotoğrafçılar Derneği ve Otia Organizasyon İşbirliği ile 12 Ocak-20 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen ve kadınların toplumda karşılaştığı, yaşadığı sorunların tema olarak belirlendiği 'Sıkıysa Topuklu Giy ' fotoğraf yarışmasının sonuçları ise 1 Mart'ta belli oldu. Yarışmada birinciliği İsmet Danyeli, ikinciliği Egemen Ergin ve üçüncülüğü Canan Çiçek kazandı. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler 08 Mart-24 Mart 2012 tarihleri arasında ForumBornova'da sergilenecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı