Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Filenin derbisinde olay var

12 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı Voleybolda sezonun ilk kupasını ezeli rakibi Galatasaray’ı 3-0 yenen Fenerbahçe Grundig kazandı.

Geçtiğimiz yılın lig şampiyonu Fenerbahçe Grundig ile Türkiye Kupası finalisti Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa'ya, yine iki kulübün taraftarlarının her branştaki her müsabakada görmeye alışık olduğumuz olaylar damga vurdu. Maçın ilk seti oynanırken, sarı kırmızılı tribünlerinden bir grup taraftar, Fenerbahçeli taraftarların olduğu bölüme doğru gelmeye çalışınca ortam gerildi. Bu esnada sahaya atılan maytap ve konfetiler nedeniyle maça ara verildi.

Galatasaray kaptanı Ulaş Kıyak’ın, önce maçın baş hakemi Aziz Yener ile görüşüp, ardından da tribünlere çıkarak taraftarlarından daha sakin olmasını istedi.

BİR TARAFTAR HASTANEYE KALDIRILDI
Tam olaylar yatıştı derken, tribünlerden sahanın içine inen ve Galatasaraylı taraftarların olduğu bölümün önünden geçen sarı-lacivertli taraftarlar, sahanın içini bir anda karıştırdı. Öfkeli taraftar grubunun, salonun garaj kapısını kırarak içeri girdiği ve maçın oynandığı alana kadar geldiği öğrenildi. Bu anlarda iki grup arasında kısa süreli arbede yaşanırken, basın mensupları arasında ezilme tehlikesi yaşayanlar oldu. 500 kişilik bir emniyet grubunun olduğu salonda, takviye ekiplerin de salon içine girmesi ile olaylar yatıştırıldı ve maça devam edildi. Maçın üçüncü seti oynanırken fenalaşan iki Galatasaray taraftarı hastaneye kaldırıldı.

FENERBAHÇE RAHAT KAZANDI
Kadrosundan önemli isimleri kaybeden Fenerbahçe Grundig ezeli rakibi karşısında zor olmayan bir galibiyet elde etti. Arka alandan iyi manşetler çıkaran ve hızlı hücumlarda sayılar bulan sarı lacivertliler karşılaşmanın ilk setini 25-18 kazandı. Hücum ve savunma yapmakta zorlanan Galatasaray karşısında maç boyunca üstünlüğünü koruyan sarı lacivertliler ikinci seti de 25-19 kazandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan üçüncü sette rakibini yakalayan Galatasaray, skor üstünlüğünü koruyamadı. Yaptığı etkili bloklar ve Marshall ile etkili olan Fenerbahçe bu seti de 25-23 kazanarak sahadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Aziz Yener, Mehmet Demirdelen
Fenerbahçe Grundig: İbrahim 7, Cernij 8, Marshall 8, Arslan 8, Kemal 7, Miljkovic 7- (Libero Serkan 7), (Ahmet 6, Metin 6)
Galatasaray: Ulaş 7, Murathan 5, Janic 5, Nikolov 6, Kemal 5, Erhan 5, (Salparov 5– Libero (Caner 5, Murat 5, Ferhat 4
Setler: 25 - 18, 25 - 19, 25 - 23


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı