Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dışişleri Bakanı Saraybosna'da

9 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek'te, önemli otoyol inşaatlarından birini yürüten Türk firması Cengiz İnşaat'ın şantiyesini ziyaret etti.

Ziyarette, şirket yetkililerinin çalışmaları hakkında bilgiler alan Davutoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Balkan ülkelerini birbirine bağlayan en önemli otoyollardan birinin yapımını bir Türk şirketinin üstlenmesinin son derece önemli olduğunu belirtti.

Davutoğlu, projenin önemli bölümünün, Türk şirketi tarafından yapılması konusunda verdiği destek dolayısıyla Bosna Hersekli mevkidaşı Zlatko Lagumciya'ya ve Bosna Hersek Federasyon Başbakanı Nermin Nikşiç'e teşekkür etti.

Lagumciya da otoyol inşaatın hızla ilerlediğini belirterek, şirket yetkililerini çalışmalarından dolayı övdü.

Ziyaretinde Davutoğlu'na, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız da eşlik etti.

Bu arada, Macaristan'dan başlayıp Hırvatistan'ın Ploçe Limanı'nda son bulan "5C Koridoru" otoyolunun, Bosna-Hersek tarafındaki çalışmalarının önemli kısmını yürüten Cengiz İnşaat'ın, Bosna-Hersek'te üstlendiği işlerin toplam miktarı 370 milyon avroyu buluyor.

Muhabir: İvana Despotoviç-Kayhan Gül

Yayıncı: Ferhat Demircan


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı