Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akdeniz'de petrol araması

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC'de karada yapılacak petrol aramalarına ilişkin olarak, Magosa'da 26 Nisan'da Türk Yurdu-1 Kuyusu'nda petrol sondajına başlayacaklarını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanlığı'nda düzenlenen Türkiye Karadağ Karma Ekonomik Komisyonu 2. Dönem Toplantısı imza törenine katıldı.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türk Petrol Kanun Tasarısı'nın maddelerinin azaltıldığını ve daha yalın bir dille kaleme alındığını belirtti.

"Kanun tasarısı gerçek yatırımcının işini kolaylaştıran, spekülatif amaçlıların ise işini zorlaştıran niteliktedir" diyen Yıldız, "Bu kanun tasarısını, Türkiye'nin varsa kaynaklarınındeğerlendirilmesini çabuklaştırıcı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Bir değişiklik olmazsa KKTC'de Gazi Magosa'da 26 Nisan'da Türk Yurdu-1 Kuyusu'nda petrol sondajına başlayacaklarını bildiren Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mersin-İskenderun için de bu yıl sonuna kadar bu ihaleyi yapmış olacağız. Dolayısıyla Akdeniz'de Antalya ile başlayan Mersin-İskenderun'da devam edecek olan hem sismik hem de arama çalışmalarımızı KKTC'den aldığımız ruhsatlarla daha geniş bir alana yayacağız. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı