Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Merkel'e Seçim Darbesi

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Almanya’da dün yapılan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) seçimlerini kaybeden Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) Partisi lideri ve Başbakan Angela Merkel, bu sonucunu gelecek yıl yapılacak federal seçimlere yansımamasını temenni etti.

Partisinin KRV’de acı bir gün yaşadığını ifade eden Merkel, rakiplerini de tebrik etti.
Seçimlerde yüzde 39,1’lik oranı elde ederek zafer kazanan Sosyal Demokratlar (SPD) ise oyların yüzde 11,3’ünü alan YeşillerPartisi ile KRV’de hükümet kurmak istiyor. Yeşiller Partisi’nin Eş Başkanı Claudia Roth ise “KRV’de mümkün olan koalisyon neden federalde olmasın ki? Bunu istememiz ve uğurunda mücadele etmemiz gerekiyor. Emin olunki bunu da başaracağız.” diyerek hedeflerinin federal hükümeti kurmak olduğunu ifade etti.

Öte yandan yüzde 8,6’lık bir başarıyla KRV meclisine girmeyi başaran liberal Hür Demokrat Parti’de (FDP) ise yüzler gülüyor. Korsanlar Partisi d. Berlin, Saarland ve Schleswig-Holstein eyaletlerinden sonra KRV’ye de girmeyi başardı. Schleswig-Holstein’dan sonra KRV meclisine de giremeyen Sol Parti ise gelecek ay düzenleyeceği parti kongresinde yönetim değişikliğine gitmeyi planlıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı