Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İslam Ülkeleri Su İçin Toplandı

6 Mart 2012 Salı günü yayınlandı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin su konularından sorumlu bakanları, İstanbul'da düzenlenen konferansta bir araya geldi.

'Su güvenliği olan bir gelecek için birlikte çalışmak 'ana temalı konferansta içme suyundan sulamaya, su enerjisinden atık suya pek çok konu tartışılacak.

Swiss Otel'de başlayan ve 2 gün sürmesi beklenen program, Kur 'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Konferansa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telgraf göndererek başarı dileklerini iletti.

Konferansın açılış konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Türkiye 'de su kaynaklarının topraklar üzerine eşit dağılmadığını belirten Eroğlu, “Topografyamız kimi zaman suya erişmemize engel olmaktadır. Suyumuz mevcut ve öngörülen ihtiyaçları karşılamak için her zaman doğru zamanda doğru yerde değildir. Ayrıca nehir akımlarımız değişkendir. Bunların yanı sıra nüfus artışı, şehirleşme ve sanayileşme bizi su kaynaklarımızı kullanmak ve korumaya mecbur etmektedir. Bu bakımdan kirliliği azaltmak, atık suyu arıtmak yeniden kullanmak ve sulama metotlarımızı geliştirerek sudan tasarruf etmek için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasında GAP projesine de değinen Eroğlu, “Havza bazında damla başına daha fazla ürün elde etmek için daha verimli sulama tekniklerini benimsedik.Türkiye 'de yağmurla beslenen ziraat neredeyse maksimum seviyede gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden zirai verimliliğin artırılması için modern sulama teknikleri kullanımı zaruri hale gelmiştir. Bu anlamda Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP) basit bir su geliştirme projesinden verimli su yönetimine geçişin tanınmış bir örneğidir. GAP projesi su kaynaklarının geliştirilmesi ve sulama alanında fevkalade bir mühendislik başarısıdır. Projenin toplam maliyeti 32 milyar US Dolar 'dır.” ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı