Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İsviçre'de Korkunç Kaza

15 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı İsviçre'deki trafik kazasında 22’si öğrenci olmak üzere 28 kişinin hayatını kaybetmesi Belçika’yı yasa boğdu.

Federal Hükümet bir günlük milli yas ilan ederken, Kraliyet Sarayı kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren açıklamalar yaptı. Çocuklarını kaybeden acılı aileler İsviçre 'ye özel uçaklarla gönderildi. Federal ve Flaman Başbakanları da vatandaşların yanında olduklarını hissettirmek üzere İsviçre 'ye gitme kararı aldı.

Okul gezisinden dönen, 12 ila 14 yaş arasındaki, Belçikalı çocukları taşıyan bir yolcu otobüsünün, tünel duvarına çarpması sonucu 22 'si öğrenci, ikisi şoförler olmak üzere altı yetişkin hayatını kaybetti. Hastanelere kaldırılan 24 yaralı arasında ise 2 öğrencinin durumunun ciddiyetini koruduğu ve komada oldukları öğrenildi. Federal Başbakan Elio Di Rupo ve Flaman Bölge Başbakanı Kris Peeters, akşam saatlerinde başka özel bir uçakla İsviçre 'ye gidecek.

Hükümet, tüm ülkede derin şok etkisi yapan acı haber karşısında bir günlük yas ilan edeceklerini duyurdu. Gazetelerin internet sitesi an be an kazayla ilgili gelişmeleri okuyucularına duyururken, televizyon kanalları da yayın akışlarını keserek acı haberle ilgili özel yayınlara geçti. Senato ve Federal Parlamento yarın birer dakika saygı duruşuyla çalışmalarına başlayacaklarını duyururken, çok sayıda belediye ve okullarda acı olayın anısına defterler açıldı. Lommel ve Heverlee belediyelerinde bayraklar yarıya indirilirken, spor karşılaşmalarında da acı olayın anısına birer dakika saygı duruşunda bulunulacağı kaydedildi.

Bir dönem Belçika başbakanı olan AB Konsey Başkanı Herman Van Rompuy ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin gibi dünya liderleri Belçika halkına taziyede bulunmaya devam ediyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı