Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

AFAD kolları sıvadı

25 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’nin afetlerdeki en büyük sıkıntısını, afet öncesi herhangi bir hazırlığının olmaması şeklinde açıkladı.

Atalay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın bundan sonraki çalışmalarında afet öncesi hazırlığa da büyük önem verdiğini söyledi.

AFAD’ın düzenlediği eğitim çalıştayına katılan Atalay, afetlerle ilgili hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Atalay, konuşmasında, daha iyi bir koordinasyon sağlamak için AFAD'ın kurulduğunu belirtti.

Afetlerin peşinde koşmanın ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamanın hedefleri olduğunu kaydeden Atalay, rutini yürütürken, esas eylem planlarını iyi yapmak gerektiğini kaydetti.

AFAD’ın çalışmalarına yeni başladıklarında Van depremi olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Atalay, bu tür depremlere karşı hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

Atalay, “Bizim en önemli eksikliğimiz, afet öncesi hazırlıksız olmamızdır. Biz afet olduğunda her şeyi ortaya koyuyoruz. Daha iyi hazırlıklı olmalıyız. AFAD olarak, 2013 yılını bilinçlenme yılı olarak geçireceğiz. Burada alınan kararlar bizim için önemli. Bir sonraki Bakanlar Kurulu'na bu konuyu taşıyacağız. Bundan sonra Türkiye bu konuları nasıl yürütecek, orada ele alacağız. Her şey bunun içinde olacak. 2017 stratejik planımızın içinde var.” dedi.

Van depreminde, önceden hazırlık olmadığı için büyük zorlukla karşılaştıklarının altını çizen Atalay, bundan böyle afet olmadan hazırlıkların yapılmış olacağını dile getirdi. Bunun için şimdiden hazırlıklara başladıklarını kaydeden Atalay, “Bölgelerimizin iklimine göre, çadır hedefimizi 110 bine çıkardık. Nerede, ne kadar çadır ihtiyacı olursa, bundan sonra daha hazır bir şekilde müdahalede bulunacağız. Depolarımızda arama kurtarma ekiplerinin teçhizatları da bulunacak. Böylelikle, onların malzemelerini taşımak için de beklemeyeceğiz. Aydınlatma, ısıtma sistemlerinin hepsi yeterli ve hazır olacak. Aynı zamanda stok olarak da hazır olacağız. Allah korusun, bir deprem olduğunda ne olacak, onu bileceğiz.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı