Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanlar Kurulu toplantısı

11 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Arınç, Afyon'daki patlamanın sabotaj olduğunu iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi: ''Patlama sabotaj ise Sayın Kılıçdaroğlu'na bu bilgileri kim verdi? Bilgi verenleri açıkça ifade etmeli.''

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu.

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AfyonKarahisar'da 25 askerin ölümüne neden olan patlamanın sabotaj olduğu iddiasına tepki gösterdi ve ''Patlama sabotaj ise CHP Lideri'ne bu bilgileri kim verdi?'' diye sordu.

Arınç, Kılıçdaroğlu'nun kendisine bilgi verenleri açıkça ifade etmesi gerektiğini de söyledi.

Arınç, Afyon'daki patlamaya ilişkin ''20'ye yakın şehidimizin kimlik tespitleri tamamlanmış durumda. Sanıyorum ki 1-2 gün içerisinde de diğer tespitlerimiz yapılmış olacak. Dolayısıyla ailelerine verilmesi ve şehitlerimizin defnedilmesi birkaç gün içinde mümkün olabilecektir diye düşünüyoruz'' dedi.

ALATURKA BİR DAVRANIŞ

Arınç, Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Vali İrfan Balkanlıoğlu'na yaptığı ziyaretteki hediyeleşmeye ilişkin ise, ''Kamuoyundaki eleştirilere doğrusu katılıyorum. Ve bu konuda Sayın Genelkurmay Başkanımızın hiçbir suçu olmadığına da inanıyorum'' dedi. Davranışın ''alaturka'' olduğunu belirten Arınç, ''O atmosferde bu gerekli miydi? Bence hiç gerekli değildi'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı